Høyreekstremismen i Polen

0

Høyreekstremister gjennomførte en voldelig demonstrasjon i Warszawa på uavhengighetsdagen 11. november 2014. Dette er grupper som kalles «Radical Camp» (polsk: Obóz Narodowo-Radykalny, ONR) og «Patriots’ Army» i internasjonale medier. De gjør ingenting for å skjule at de er nazister.

radical camp polen

Dovid Katz, som er tidligere professor i jiddisch-studier ved universitetet i Vilnius, Litauen, skriver for ConsortiumNews at Vesten har en farlig tendens til å undervurdere eller se bort fra oppvåkningen av nazismen i Ukraina og resten av Øst-Europa. Det gjelder åpenbart også i Polen.

Forrige artikkelKampen mot æresdrap
Neste artikkelAvslørende fra Tim Geithner om europeiske ledere
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).