Churchill ville atombombe Kreml viser hemmelig notat

0
Fra forhandlingene i Jalta i 1945. Churchill, Roosevelt og Stalin.

Et hemmelig notat fra FBIs arkiver avslører at Storbritannias statsminister Winston Churchill i 1947 oppfordret USA til å «utrydde Kreml» med en atombombe. Han mente angivelig at dette var det eneste tiltaket som kunne hindre spredning av kommunismen til Vesten.

Fra forhandlingene i Jalta i 1945. Churchill, Roosevelt og Stalin.
Fra en pause i forhandlingene i Jalta i 1945. Churchill, Roosevelt og Stalin.

Churchill, som var Storbritannias statsminister under annen verdenskrig, og igjen under den kalde krigen på 1950-tallet var i 1947 på besøk i USA. (Da var han ikke statsminister.) Via den høyreorienterte republikaneren Styles Bridges sendte han et budskap til president Harry Truman der han appellerte til presidenten om å atombombe Sovjetunionen. Dette notatet har vært hemmelig til nå, men blir publisert i boka “When Lions Roar: The Churchills and The Kennedys” av journalisten Thomas Maier.

Bridges refererer Churchill slik:

… den eneste redningen for den siviliserte verden er om presidenten i USA kunne erklære Russland som en trussel mot verdensfreden og angripe Russland.

Han sa at hvis en atombombe ble sluppet over Kreml, slik at den ble utryddet, ville det være en enkel sak å håndtere Russland, som da ville være uten ledelse.

Det var Winston Churchill som lanserte Den kalde krigen i en tale i Westminster i 1946 der han lanserte begrepet Jernteppet.

Sovjetunionen sprengte sin første atombombe i 1949, til stor overraskelse for USA. Da Churchill kom tilbake som statsminister i 1951 gjentok han ikke sitt ønske fra 1947.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.