California tørker ut

0

California tørker ut

Nye bilder fra NASA viser at grunnvannet i California tørker ut i et usannsynlig høyt tempo. Disse bildene viser hvor mye grunnvannet er redusert på bare 12 år. «Ingen aner hvor katastrofalt dette kan bli,» sier Mike Wade fra California Farm Water Coalition til Associated Press. Lokalsamfunn i det nordlige og sentrale California kan ende opp uten vann i løpet av to måneder.

california drying

 

Forrige artikkelCoop kjøper Ica – enda mer monopolisert varehandel
Neste artikkelKrigerstaten Norge på ville veier
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).