Tørken i Kina

0

Tørken i Kina

Alvorlig tørke og brennende hete har ødelagt over en million hektar med åkerland i Kinas provinser Henan og Indre Mongolia. Og det ser ikke ut til at noen bedring er i sikte, melder nyhetsbyrået Xinhua. Henan opplever sin verste tørke på førti år med nedbørmengder under halvparten av det normale.

Den nordøstlige Mandsjuria-sletta, også kalt Kinas brødkurv, forsyner landet med store deler av det som trengs av mais, hvete og soyabønner. I Jilin-provinsen opplever ti av de viktigste kornfylkene en tørke som er så alvorlig at det snakkes om «null-høst». Naboprovinsen Liaoning opplever også unormalt kraftig tørke.

I Henan-provinsen har tørken ført til at 740.000 mennesker vil oppleve knapphet på drikkevann. Det er også snakk om at den avtalte økte matvareeksporten til Russland kan komme i fare. Tørken er verre enn den alvorlige tørken i 2010–2011.

China Daily melder at tørken kan gjøre at den veksten i jordbruksproduksjonen som Kina har opplevd de siste elleve åra kan få en knekk. Worldwatch Institute melder at også det sørvestre Kina opplever den verste tørken på femti år. I megabyen Chongqing er 7,5 millioner mennesker uten tilstrekkelig drikkevann.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.