Tørken i Kina

2

Tørken i Kina

Alvorlig tørke og brennende hete har ødelagt over en million hektar med åkerland i Kinas provinser Henan og Indre Mongolia. Og det ser ikke ut til at noen bedring er i sikte, melder nyhetsbyrået Xinhua. Henan opplever sin verste tørke på førti år med nedbørmengder under halvparten av det normale.

Den nordøstlige Mandsjuria-sletta, også kalt Kinas brødkurv, forsyner landet med store deler av det som trengs av mais, hvete og soyabønner. I Jilin-provinsen opplever ti av de viktigste kornfylkene en tørke som er så alvorlig at det snakkes om «null-høst». Naboprovinsen Liaoning opplever også unormalt kraftig tørke.

I Henan-provinsen har tørken ført til at 740.000 mennesker vil oppleve knapphet på drikkevann. Det er også snakk om at den avtalte økte matvareeksporten til Russland kan komme i fare. Tørken er verre enn den alvorlige tørken i 2010–2011.

China Daily melder at tørken kan gjøre at den veksten i jordbruksproduksjonen som Kina har opplevd de siste elleve åra kan få en knekk. Worldwatch Institute melder at også det sørvestre Kina opplever den verste tørken på femti år. I megabyen Chongqing er 7,5 millioner mennesker uten tilstrekkelig drikkevann.

 

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Samtidig meldes det om rekordavlinger for mais og soyabønner i USA. Russland melder også om gode avlinger for korn. Så heldigvis får ikke den ekstreme tørken i Kina konsekvenser globalt.

    • Heldigvis er det sånn. I USA er det først og fremst California og et par nabostater som opplever tørke som er definert som «eksepsjonell», men det rammer i mindre grad kornproduksjonen. Derimot går mye av frukt- og grønnsakproduksjonen tapt.
      Denne artikkelen har ingen konklusjoner, den er bare ment som informasjon til leserne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.