Joshua Tartakovsky: – Både Ukraina og Israel prøver å kvitte seg med «de uønskede»

0

Den amerikansk-jødiske forfatteren Joshua Tartakovsky skriver på antiwar.blog at det er store likheter mellom Israels krig mot palestinerne og den ukrainske regjeringas krig mot det russisktalende mindretallet.

De militære operasjonene som blir utført av den ukrainkse regjeringa i Øst-Ukraina og den israelske regjeringa i Gaza, som gir seg ut for å være «anti-terror-operasjoner», omfatter i virkeligheten massemord på sivile på bakken, med USAs støtte, under påskudd av å forsvare seg sjøl.

Tartakovsky peker på at Ukrainas ambassadør til Israel trakk sammenlikninga mellom det de to landa gjør – med en noe annen virkning enn han hadde tenkt.

Den svært rasistiske måten som både Ukraina og Israel ser på innbyggere de kontrollerer passer ikke inn i det bildet de ønsker å gi av sin egen nasjon, men det må bekymre enhver som ser det. Statsminister Arsenji Jatsenjuk betegnet russerne i Øst-Ukraina som «undermennesker», og gjentok dermed uttrykket «Untermenschen» som nazistene brukte mot russerne under 2. verdenskrig.

Og i Israel:

Viseministeren for religiøse saker, Eli Ban Dahan, sa at palestinerne «er i mine øyne ikke mennesker, men menneskelige dyr». Parlamenstmedlemmet Ayelet Shaked, kanskje Israels versjon av Julia Timosjenko, støttet massedrap på palestinske sivile.

Og som Tartakovsky peker på, kunne ikke noe av dette skjedd uten solid støtte fra USA.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.