steigan.no vokser raskt

8

Feriemåneden juli 2014 ble «all-time high» for steigan.no. Mer enn 34.000 nedlastinger på én måned på bloggen og mange tusen også via andre nettsteder. Den lastes ned i 144 land på alle kontinenter. Mest i Norge, naturligvis, men mange tusen også i Sverige. USA er på tredjeplass tett fulgt av Danmark.

Uka 28. juli til 3. august ble det lastet ned hele 17.300 innlegg. De fem mest leste artiklene sist måned var:

FN og Israel
Terrortrusselen – bløff eller alvor?
Hvem skjøt ned Malaysian Airline MH17?
Dollarens fall er i gang – og tempoet øker
Porosjenko: For hver drepte soldat vil vi drepe hundrevis

steigan.no i verden:

steigan.no vokser

Denne bloggen er fullstendig uavhengig og den drives på frivillig og idealistisk basis. Hvis du liker den, kan du bidra på følgende måte:

 • Send meg tips på kilder og saker
 • Anbefal bloggen til venner og kjente og bed dem spre den videre

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

  • Takk skal du ha. Ja, det finnes et stort potensial ute blant folk. Men det krever et riktig type arbeid og mye kløkt å nå ut dit. Hadde jeg hatt 20 folk rundt meg som jobbet like aktivt med å bidra og spre, så skulle vi nå mellom 5 og 10 ganger så mange på et års tid. Og da begynner man å sette dagsorden for den offentlige debatten – i hvert fall av og til.

   • Hei! Takk igjen for jobben du gjør:) Det ser faktisk ut som også det såkalte «offentlige ordskiftet» har begynt å bli opplyst og endret. Det er bra. Ganske pussig spør du meg. Hvordan har det seg at hovedstrømmen plutselig uttaler seg skarpt og konkret om Israel?

    Jeg ble nylig innviet til et svært friskt pust; Russell Brand. Han er stort sett kjent for å være en britisk komiker og skuespiller. Han er imidlertid lynende rask og tilsynelatende intelligent og følende. Han er «spot on» hva gjelde tilstanden i verden i dag. Anbefaler deg å sjekke ut han, sidene han klarer å spre informasjon og propaganda gjennom humor til et bredt publikum.

    • Takk skal du ha. Utviklinga i verden går omtrent slik jeg antok i «Sammenbruddet» fra 2011, bare litt fortere, så jeg har forbannet meg på å drive folkeopplysning til krampa tar meg. Og ja, jeg tror det er mulig å påvirke ordskiftet. Fienden prøver å selge krigspolitikken gjennom falske narrativer. Narrativer eller fortellinger er i dag nesten like viktige som kuler og krutt. Det gjelder det å punktere disse narrativene og lansere alternative og mye riktigere fortellinger. Og, som du sier, da spiller også homoren en rolle. Jeg skal sjekke ut Russell Brand. Takk for tipset.

 1. http://www.yesmagazine.org/issues/the-power-of-story?ica=Link_txt_Magazine&icl=TopNav_100

  Interessant at du skulle fremheve det. Howard Zinn skrev A people’s history of the United States 1492-present. Historie erfart av andre enn de som sitter med makten og utfører overgrepene, en fantastisk bok som burde være pensum i alle skoler som ønsker endring og et annet samfunn.
  Og temaet ditt, narrativer er hovedtema for siste utgave av Yes! Veldig bra magasin.

  Jeg sender disse linkene for å utveksle, og har ingen andre tanker bak. Jeg verdsetter ditt arbeid som det er:) du er god

  • Tusen tak for tipset. Zinn burde vært pensum. Jeg leser George Lakoff og hans bøker om narrativer, «framing», tenkning og politisk kamp. Slik jeg forstår han spiller narrativer en helt sentral rolle i hvordan hjernen vår fungerer og behandler informasjon. Logisk argumentasjon uten narrativer stiller svakt, selv overfor ulogisk argumentasjon med en god narrativ. Vi er mennesker med hele kroppen og sanseapparatet. Alt det må med i strategi og kommunikasjon. Legg merke til at USA med sin sterke Hollywood-tradisjon legger enorm vekt på å få bilder og storyer til å sitte. Sånn som historia om Saddam og kuvøsene i Kuwait. Som var bløff fra ende til annen, men en voldsomt suggestiv historie. Hadde jeg hatt ei gruppe filmfolk, ville jeg lagde ukentlige filmsnutter av stoffet mitt for å komme under huden til folk med budskapet.

   • Glimrende! Det føles bra at du fokuserer på dette. Det er blitt lite fokuserte på den massive propagandaen som råder i dag. Vi kan tro på det meste, til og med i strid med våre egne observasjoner og følelser. De snakket mye om propagandaen som rådet i de gamle kommuniststatene. Det er fascinerende at man ikke da ser at dagens manipulasjon og kontroll er i en helt annen skala. Og vi ber om mer;) TV er det sterkeste, avhengighetsskapende og farligste dopet. De kan til og med kontrollere virkningen av rusen og følelsene dine, og subtilt lage minner i underbevisstheten om de skulle ønske å forsterke bias etc. Og vi blir klar for der neste store plottet. Hollywood er et utrolig flott apparat. Og internettet, det er et stort tema for fremtiden. Jeg foreslår ofte at folk leser Adolf Hitler ‘mein kampf» og gjør seg kjent med hans forhold til propaganda. Goebbels og Stalin var også dyktige på propaganda. Men i dag er mange faktisk redde for å lese noe av disse, fordi de er blitt symboler for hat og krig. Man bør bli kjent med hva fienden mener dersom man mener man har en fiende. Kanskje er det noe å lære.

    Det er spennende tider! Det kan virke som om mange våkner i dissesdager.

    Har du lest Piotr Kropotkin? Han ble vel kalt «the founder of anarchism».

    Leste noen artikler av han som er vel verdt å lese. Det er interessant å komme under huden på begrepene. Og innse hvor mye mening og følelser som legges i ord og utrykk, i språket generelt, av de som har makten og kan sørge for at deres historier blir de som høres av massene. Anarkistene er blitt stemplet som farlige. Deres ideer er blitt skrevet om og demonisert. Alt for å sikre kontroll. Imens går unge barn og ungdom gjennom livet med et inntrykk av idealer som ikke er oppnåelige, som ikke er ønskelige, men som selges til oss. Sykehus legges ned og plastikkkirurgi dukker opp. De mest moteriktige og fornuftige kjøper seg en Tesla. For da kan de hvile samvittigheten em stund.

    Men fremtiden er lys. Det skjer ting. Og tiden er vel overmoden for handling.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.