Ingen bevis og tynne saker fra USA om Malaysia MH17

0

Ingen bevis og tynne saker fra USA om Malaysia MH17

Etter at USA og ikke minst juntaen i Ukraina har utnyttet flytragedien ved Donetsk maksimalt til å prøve å gi Russland skylda, har det vært en viss forventning til hva USA har hatt å fare med i form av bevis. John Kerry hadde varslet «en enorm mengde bevis».

Derfor kom det som et klart antiklimaks da amerikanske myndigheter 22. juli 2014 kom med sitt varslede utspill til internasjonal presse. Det går fram av meldingene at USA ikke har noen bevis for at Russland har hatt noe å gjøre med nedskytinga – og det er heller ikke lagt fram noen faktiske bevis for at separatistene har gjort det.

The Independent skriver at militære talsmenn for USA som insisterer på å være anonyme nå sier at de «ikke vet hvem som avfyrte missilet» og heller ikke vet om Russland var involvert. De sier at Russland «hadde skapt de vilkåra» som gjorde nedskytinga mulig. En talsmann sa:

Vi har ikke noe navn, vi har ingen rang og er heller ikke 100% sikker på nasjonalitet. … Det kommer ikke til å bli noe Perry Mason-øyeblikk her. (Med henvisning til filamdvokaten som løste krimgåter i en populær TV-serie.)

Og hva har så USA av faktisk materiale? Utrolig lite. Vi står overfor verdens største etterretningsorganisasjon og det talmennene viser til er sosiale medier og videoer på You-tube. En video det ble lagt stor vekt på er en som viser et missilbatteri, men på direkte spørsmål svarte talsmennene at de ikke kunne verifisere videoens innhold eller opprinnelse.

Russland har stilt 10 konkrete spørsmål til Ukraina og USA om hva som hendte, men ingen av dem er besvart fra noen av partene.

Derimot hersker det ingen tvil om hvem som har utnyttet flytragedien maksimalt til sin fordel (som Perry Mason kanskje kunne ha sagt).

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.