CIA trapper opp spionasjen via Amazon

0

CIA trapper opp spionasjen via Amazon

Mangemilliardæren Jeff Bezos, grunnlegger av og toppsjef i Amazon, landet i 2013 en fet kontrakt med CIA. Hele 600 millioner dollar er kontrakten verdt. I en pressemelding skrev Amazon: Vi ser fram til et suksessrikt samarbeid med CIA. Uten tvil. En måned tidligere kjøpte Bezos avisa Washington Post for halvparten av hva CIA-kontrakten er verdt. The Post så ingen grunn til å gjøre noe stor sak av kontrakten med CIA. Gentlemen of the free press, anyone?

Alle vi som bruker Amazon vet at selskapet har svært gode dataprogrammer som holder rede på våre lesevaner og svært mye annet av det vi er interesert i. (Amazon er ikke en bokhandel, det er Walmart på nettet, et supermarked.) Det er utvilsomt et skup for CIA at de nå er på innsida av verdens fremste netthandel og USAs ledende politiske avis. Virkeligheten overgår enhver konspirasjonsteori. I følge Forbes er Bezos verdens 20. rikeste mann, på plassen foran Facebooks Mark Zuckerberg) med en formue på 30,4 milliarder dollar, eller ca. 200 milliarder kroner. (Bezos er medlem av Bilderberg-gruppa.)

Financial Times melder at CIA har fått smaken for sosiale medier. Finansavisa skriver at CIA skal trappe opp bruken av Amazons kommersielle programvare. CIAs informasjonssjef (?) Doug Wolfe sier at CIA er så fornøyd med dette at de allerede nå skal flytte en del av sine operasjoner over på Amazons plattformer. Og Pentagon studerer hvordan de kan bruke Twitter til å påvirke folks holdninger.

Den globale eliten har tydeligvis begynt å oppføre seg som på en litt dårlig spionfilm. Ulempen er at dette er alvor.

Forrige artikkelOpp alle Facebooks laboratorierotter!
Neste artikkelBørge Brende om Gaza: – Nå må begge parter vise besinnelse…
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).