Juncker: – Når det blir vanskelig må vi juge!

0

Juncker: – Når det blir vanskelig må vi juge!

EU-eliten var den store taperen i valget til EU-parlamentet 22.–25. mai 2014, og man skulle kanskje tro at en slik massiv mistillit fra hele kontinentet ville gjøre litt inntrykk på dem. Men alt tyder på at de fortsetter akkurat som før.

Det nye EU-parlamentet skal velge ny president i EU-kommisjonen, og i følge Der Spiegel satser Angela Merkel på å få Luxembourgs Jean-Claude Juncker inn i den jobben. Er det en person som mer enn de fleste er en personifisering av alt det EU-skeptikere over hele Europa hater, så er det Jean-Claude Juncker.

Under den greske økonomiske krisa i 2011 skrev Der Spiegel at det hadde vært et hemmelig møte mellom finansministrene i EU om den alvorlige situasjonen. Da sa Jean-Claude Juncker:

Jeg benekter kategorisk at det har vært et slikt møte. Rapportene om dette er falske.

Så viste det seg naturligvis at møtet hadde vært holdt og at Juncker var til stede. Det kommenterte han med de historiske ordene:

Når det blir vanskelig er du nødt til å juge.

Så noen tror altså at rett mann til å løse tillitskrisa mellom EU-eliten og folket er en mann som ser det som sin oppgave å juge for de samme velgerne. David Cameron led et knusende nederlag i EU-valget slått av den konservative EU-kritikeren Nigel Farage, og ser at at slikt valg vil rydde veien for en UKIP-seier i 2015:

Blir Juncker valgt, kan det føre til at Storbritannia forlater EU.

PS: Nå skriver Der Spiegel at det var polske Donald Tusk som ville ha Juncker til president, mens Merkel er i mot. EU-skeptikere over hele Europa krysser nå fingrene for Juncker.

 

 

Forrige artikkelCIA-vännen Amazon stormar in
Neste artikkelBilderberg – verdensregjering eller milliardærenes prateklubb?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).