Juncker: – Når det blir vanskelig må vi juge!

9

Juncker: – Når det blir vanskelig må vi juge!

EU-eliten var den store taperen i valget til EU-parlamentet 22.–25. mai 2014, og man skulle kanskje tro at en slik massiv mistillit fra hele kontinentet ville gjøre litt inntrykk på dem. Men alt tyder på at de fortsetter akkurat som før.

Det nye EU-parlamentet skal velge ny president i EU-kommisjonen, og i følge Der Spiegel satser Angela Merkel på å få Luxembourgs Jean-Claude Juncker inn i den jobben. Er det en person som mer enn de fleste er en personifisering av alt det EU-skeptikere over hele Europa hater, så er det Jean-Claude Juncker.

Under den greske økonomiske krisa i 2011 skrev Der Spiegel at det hadde vært et hemmelig møte mellom finansministrene i EU om den alvorlige situasjonen. Da sa Jean-Claude Juncker:

Jeg benekter kategorisk at det har vært et slikt møte. Rapportene om dette er falske.

Så viste det seg naturligvis at møtet hadde vært holdt og at Juncker var til stede. Det kommenterte han med de historiske ordene:

Når det blir vanskelig er du nødt til å juge.

Så noen tror altså at rett mann til å løse tillitskrisa mellom EU-eliten og folket er en mann som ser det som sin oppgave å juge for de samme velgerne. David Cameron led et knusende nederlag i EU-valget slått av den konservative EU-kritikeren Nigel Farage, og ser at at slikt valg vil rydde veien for en UKIP-seier i 2015:

Blir Juncker valgt, kan det føre til at Storbritannia forlater EU.

PS: Nå skriver Der Spiegel at det var polske Donald Tusk som ville ha Juncker til president, mens Merkel er i mot. EU-skeptikere over hele Europa krysser nå fingrene for Juncker.

 

 

KampanjeStøtt oss

9 KOMMENTARER

    • Enig! Juncker er mannen! Men da skulle jeg ønske meg noen på venstre side som kunne være like rå til å knuse ham på direkten som Farage.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.