Bilderberg – verdensregjering eller milliardærenes prateklubb?

9

Bilderberg – verdensregjering eller milliardærenes prateklubb?

I helga 29. mai – 1. juni 2014 hadde Bilderberg group sitt 62. møte. Den hemmelighetsfulle gruppa er blitt kalt hemmelig verdensregjering, verdens største sammensvergelse osv. På møtet, som ble holdt i København, diskuterte de:

Den økonomiske krisa, hvem må betale for demografien (?), finnes det privatliv?, utveksling av etterretning, teknologi og jobber, demokratiets framtid og middelklassens krise, Kinas politiske og økonomiske framtid, Midt-Østen, Ukraina, Europa.

De som diskuterte dette bak lukkede dører og med referatforbud var noen av verdens mektigste menn og noen få kvinner. Hemmeligkremmeriet er jo skreddersydd til å skape myter (spør meg, jeg er ekspert), og det er ingen tvil om at blant medlemmene finnes noen av verdens aller mektigste folk. Toppsjefer i Goldman Sachs og Deutsche Bank; Henry Kissinger, Richard Perle og David Petraeus er konspiratorer av rang. Og det dukker opp plansjer som denne. Problemet med den er at slett ikke alle som står der er bilderbergere, og er rekke bilderbergere står ikke der.

Men likevel er det noe som skurrer! Ubetydelige nasjoner som Norge (6), Sverige (6), Finland (7) og Danmark (7) har omtrent samme antall medlemmer som Tyskland (6) og Frankrike (6). Milliardæren Jens Ulltveit-Moe, han som erklærte at penger gjør ham lykkelig, er blant de norske medlemmene.

Hvis dette er kremen av verdens Illuminati tror jeg vi kan sove trygt. Jeg holder en knapp på milliardærenes prateklubb.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Norge er kanskje er viktigere land enn innbyggertallet alene skulle tilsi. Ihvertfall er det dokumentert at Jens Christian Hauge var sentral Bilderberger tidlig på femtitallet. Det er meget mulig han var med å stifte organisasjoen.

 2. Jeg tror vi skal ta Bilderbergergruppen på alvor. Som Daniel Estulin sier, det er ganske oppsiktsvekkende at verdens mektigste menn kan møtes i flere tiår uten at det står et kvekk om det i avisene. Det som er saken er at selv om Bilderbergermøtene alene kan virke nokså uskyldig, så er det slik at det er det samme superborgerskapet som jobber over hele verden. Dette gjør de gjennom trilaterale kommisjonen, FN, IMF, og diverse rundebordskonferanser rundt omkring i verden. (inklusiv land som f.eks Kina, Russland og Japan) Målet er å bringe makten fra parlamentariske organisasjoner til ikke parlamentariske organisasjoner. Dette er en relativt liten og ekslusiv klubb med folk som driver politikk og økonomisk «prisfiksing» på høyt nivå, og de kan likegodt involvere kollaboratører. Derfor kaller jeg Bilderbergergruppen for alle konspirasjoners mor og tar de meget seriøst, selv om man ikke nødvendigvis kan tillegge den enkelte deltager for mye innflytelse eller viten om hva som faktisk foregår for den saks skyld.

  • Jo, jeg tror vi skal ta dem på alvor. Det er ei gruppe som samler svært mange mektige folk til samordning av reaksjonær politikk. Men slik det ser ut for meg er Trilateralkommisjonen mye mer aktiv i maktutøvelse. Jeg tror disse avsnittene fra The Guardian oppsummerer ganske godt hva de er:
   It is above all a club for life’s winners. George Osborne, Ed Balls and Ken Clarke, the Cabinet Minister who also serves on the group’s steering committee, will arrive this afternoon, as will Mr Mandelson. They will be joined by Jose Manuel Barroso, the President of the European Commission; Christine Lagarde, the head of the IMF; Francois Fillon, the former French Prime Minister; Robert Rubin and Timothy Geithner, the former secretaries to the US Treasury; and serving prime ministers, foreign ministers and finance ministers from across north west Europe.

   The chairmen and chief executives of some of the world’s biggest businesses will attend, with a combined wealth running into hundreds of millions of pounds – from Deutsche Bank, Barclays, Amazon, Google, Shell, HSBC, Lazard, Prudential and Alcoa. Henri de Castries, the chairman of the Bilderberg, is the head of AXA, the insurance giant. Peter Thiel, the billionaire founder of PayPal, is also on the guest list. Goldman Sachs and BP have in recent years been donors to the British committee organising this week’s gathering.

   Then there are the defence officials: Olivier de Bavinchove, the commander of Eurocorps, the EU’s standing army; Sherard Cowper-Cowles, the former British diplomat who now works for BAE Systems; Robert Kaplan, the chief analyst at intelligence firm Stratfor; Henry Kissinger, the former US secretary of state; and David Petraeus, the former US commander in Afghanistan who briefly ran the CIA. Those are the publicly issued names. A source involved in this year’s planning admits sometimes others may turn up, “just for the day”.

   Så jo, de er definitivt svært mektige og de prøver å påvirke regjeringers politikk, men jeg ser dem bare som ett av ultramilliardærenes maktorganer, og antakelig ikke en gang det aller viktigste. Jeg har ikke hatt tid til å kjøre en sammenlikning mellom Bilderberg og Trilateralkommisjonen for å finne overlappende medlemskap. Det hadde vært nyttig, for det ser ut for meg som om det er maktstrukturer bak dette som er enda sterkere.

   Forøvrig er jeg tilhenger av å latterliggjøre dem. De norske medlemmene burde «mobbes» i offentligheten og avkreves svar.

 3. Jeg tror Norge har mange deltagere fordi vi grenser mot Russland, som jo er en erkefiende av de fleste bilderbergere. Dette forklarer vel også det uforholdsmessig høye antallet finske deltagere. Rikdommen og oljen vår er enda en grunn til at verdenseliten inviterer så mange nordmenn til disse sammenkomstene.

  Men dette er altså bare gjetning fra min side.

  • Jeg skal ikke frata Bilderbergerne at de er mektige og intrigante eller at de ønsker ekstrem makt. Men jeg synes sammensetninga er såpass ubalansert at jeg ikke tror dette er Hovedkvarteret. Den lave tyske og franske deltakelsen tyder på at det er en anglo-amerikansk greie. Og de norske deltakerne er ikke den norske eliten, sjøl om de tilhører den. Hadde jeg hatt nok arbeidskraft og datakraft skulle jeg kjørt noen stor kryssanalyser, og jeg tror det ville ha brakt fram noen interessante ting.
   Det lille jeg har gjort for å studere finansadelens organisering gjør at jeg er litt imponert over hvor gjennomført og godt de er organisert. Bilderberg er bare én node i et mye større nett.

  • Jeg glemte å nevne Group of 30, group30.org , 30 sentralbanksjefer som virkelig utvikler analyse og politikk sammen. De er mektige i kraft av seg sjøl, men så vidt jeg kan se er de i villrede.

 4. Du glemte dessuten å påpeke at Per Egil Hegge, forhenværende sjefredaktør i Aftenposten, har deltatt ved tidligere anledninger. Generelt er det mange redaktører og andre mediefolk som deltar. Så man trenger kanskje ikke lure på hvorfor begivenheten lenge ble ignorert av hovedstrømsmediene …

  • Ja, de henter inn mediefolka for å disiplinere dem og gjøre dem til groupies. Privileged information, you know. Men jeg tror det skulle la seg gjøre å gjøre seriøs gravende journalistikk på dem.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.