CIA-vännen Amazon stormar in

0

CIA-vännen Amazon stormar in

Av Anders Romelsjö

Veckans Affärer (VA) rapporterar nu i artikeln ”Nu stormar superkrängaren in i Sverige” att ”Jeff Bezos är lika beundrad som skräckinjagande och en av världens mest hyllade entreprenörer. Hans bolag Amazon är redan etablerat i Sverige sedan länge”.

Nu är detta inlägg varken skrivet för att stämma in i hyllningskören eller för att kritisera den.
Jag vill påtala Jeff Bezos nära relation till CIA, USA:s spioneri- och mördar- och terrororganisation enligt boken ”The way of the knife – the CIA a secret army” av Mark Mazzetti, journalist vid New York Times, som förärats det prestigefyllda Pulitzerpriset. Ett huvudbudskap i boken är att CIA under de senaste 10 åren övergått från att vara en blodbesudlad spion- och underrättelseorganisation till att vara en mördar- och terroristorganisation.

Amazons stormrike Jeff Bezos äger sedan en tid också USA:s kanske viktigaste dagstidning Washington Post (WP) och samarbetar med CIA.Washington Post rapporterade inte att Jeff Bezos nyligen slöt ett kontrakt på 600 miljoner dollar, motsvarande drygt 4 miljarder svenska kronor med CIA. Även för WP:s nya ägare mångmiljardären Bezos (värd 27 000 000 000 dollar enligt Forbes) är ett kontrakt på 600 miljoner dollar en stor sak, mer än dubbelt så mycket som Bezos betalade för WP i höstas.

Les mer på jinge.se

Forrige artikkelYrkeseuropéernas solkiga budskap
Neste artikkelJuncker: – Når det blir vanskelig må vi juge!
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).