CIA-vännen Amazon stormar in

0

CIA-vännen Amazon stormar in

Av Anders Romelsjö

Veckans Affärer (VA) rapporterar nu i artikeln ”Nu stormar superkrängaren in i Sverige” att ”Jeff Bezos är lika beundrad som skräckinjagande och en av världens mest hyllade entreprenörer. Hans bolag Amazon är redan etablerat i Sverige sedan länge”.

Nu är detta inlägg varken skrivet för att stämma in i hyllningskören eller för att kritisera den.
Jag vill påtala Jeff Bezos nära relation till CIA, USA:s spioneri- och mördar- och terrororganisation enligt boken ”The way of the knife – the CIA a secret army” av Mark Mazzetti, journalist vid New York Times, som förärats det prestigefyllda Pulitzerpriset. Ett huvudbudskap i boken är att CIA under de senaste 10 åren övergått från att vara en blodbesudlad spion- och underrättelseorganisation till att vara en mördar- och terroristorganisation.

Amazons stormrike Jeff Bezos äger sedan en tid också USA:s kanske viktigaste dagstidning Washington Post (WP) och samarbetar med CIA.Washington Post rapporterade inte att Jeff Bezos nyligen slöt ett kontrakt på 600 miljoner dollar, motsvarande drygt 4 miljarder svenska kronor med CIA. Även för WP:s nya ägare mångmiljardären Bezos (värd 27 000 000 000 dollar enligt Forbes) är ett kontrakt på 600 miljoner dollar en stor sak, mer än dubbelt så mycket som Bezos betalade för WP i höstas.

Les mer på jinge.se

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.