#BringInOurTroops

0

#BringInOurTroops

Boko Harams kidnapping av over 200 skolejenter i Nigeria i april 2014 var en gavepakke til amerikanske intervensjonister. Anført av Michelle Obama ble det kjapt organisert en #hashtag-kampanje over hele verden. (Erna Solberg var naturligvis med.)

Kampanjen spilte på folks rettferdige avsky mot Boko Haram-jihadistenes overgrep, men det var ikke spesielt vanskelig å se at den skulle skape det følelsesmessige grunnlaget for at USAs Africom kan rykke inn, #BringInOurTroops. Eller som John McCain sa:

Tweets og hashtags er bra. De får folk til å føle seg bedre, men de frigjør ikke fanger. Den plikten ligger hos dem som har den nødvendige makta og innflytelsen til å gjøre en forskjell – og det gjelder ikke minst USA.

Nigerianeren Jumoke Balogun kommenterer kampanjen i The Guardian. Han skriver at det gleder henne i hjertet at folk over hele verden føler med mødre og fedre som savner sine barn. Men hun føyer til:

Men hvis du bidrar til å presse USA til å intervenere i afrikanske saker og du krever militær intervensjon, så blir du en del av et mye større problem. Du blir medløper for en militær ekspansjonistisk agenda på det afrikanske kontinentet. Det er ikke bra.

Balogun minner om at USAs Africom bare i 2013 gjennomførte 546 militære aktiviteter i Afrika som ledd i en plan for å sikre amerikansk kontroll over kontinentet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.