– Bare en brøkdel av gassfeltene vil bli bygd ut, sier Shell

0

– Bare en brøkdel av gassfeltene vil bli bygd ut, sier Shell

Bare en brøkdel av alle naturgassprosjekter vil bli virkeliggjort fordi skyhøye utviklingskostnader og fallende gasspriser gjør dem ulønnsomme. Det er direktøren for prosjekter og teknologi i Royal Dutch Shell, Matthias Bichsel, som sier dette i et intervju.

Det er alltid så mye snakk om de store prosjektene for flytende naturgass (LNG) rundt omkring i verden, men kostnadene i olje- og gassektoren stiger og marginene i gassektoren er svært smale.

I fjor ga Shell opp et foreslått gas-to-liquids-prosjekt i Louisiana, USA på grunn av manglende lønnsomhet. Australlias Woodside Petroleum trakk seg nylig ut av det store gassprosjektet Leviathan, som Israel planlegger å utvikle i det østlige Middelhavet. Franske Total har trukket seg ut av Aserbajdsjans store Shah Deniz II gassprosjekt. Og Statoil har redusert sin andel i det samme feltet. I Asia har en rekke prosjekter stanset fordi usikkerhet om kostnader og priser har gitt investorer kalde føtter.

Imperial Oils gassprosjekt i Canadas Northwest Territories vil bli 40% dyrere enn antatt og er derfor utsatt inntil videre.

Chevron, Exxon Mobil og Shell brukte mer enn 120 milliarder $ i 2013 for å øke olje- og gassproduksjonen og hele 500 milliarder de siste fem år. Likevel faller produksjonen.

Men oljeminister Tord Lien tror på mirakler.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.