– Bare en brøkdel av gassfeltene vil bli bygd ut, sier Shell

0

– Bare en brøkdel av gassfeltene vil bli bygd ut, sier Shell

Bare en brøkdel av alle naturgassprosjekter vil bli virkeliggjort fordi skyhøye utviklingskostnader og fallende gasspriser gjør dem ulønnsomme. Det er direktøren for prosjekter og teknologi i Royal Dutch Shell, Matthias Bichsel, som sier dette i et intervju.

Det er alltid så mye snakk om de store prosjektene for flytende naturgass (LNG) rundt omkring i verden, men kostnadene i olje- og gassektoren stiger og marginene i gassektoren er svært smale.

I fjor ga Shell opp et foreslått gas-to-liquids-prosjekt i Louisiana, USA på grunn av manglende lønnsomhet. Australlias Woodside Petroleum trakk seg nylig ut av det store gassprosjektet Leviathan, som Israel planlegger å utvikle i det østlige Middelhavet. Franske Total har trukket seg ut av Aserbajdsjans store Shah Deniz II gassprosjekt. Og Statoil har redusert sin andel i det samme feltet. I Asia har en rekke prosjekter stanset fordi usikkerhet om kostnader og priser har gitt investorer kalde føtter.

Imperial Oils gassprosjekt i Canadas Northwest Territories vil bli 40% dyrere enn antatt og er derfor utsatt inntil videre.

Chevron, Exxon Mobil og Shell brukte mer enn 120 milliarder $ i 2013 for å øke olje- og gassproduksjonen og hele 500 milliarder de siste fem år. Likevel faller produksjonen.

Men oljeminister Tord Lien tror på mirakler.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.