Arbeiderprotester «down under»

2

Arbeiderprotester «down under»

Titusener av fagforeningsmedlemmer demonstrerte i Melbourne 11. juni 2014 mot den australske regjeringas budsjettkutt. Det var fagforeningene til lærere, elektrikere, offentlig ansatte, rørleggere og utrykningspersonell som deltok, foruten bygningsarbeiderne, som var de mest høylytte.

Når de ikke er opptatt med å angripe de sjuke, de gamle, og de lavtlønte familiene, driver den liberale regjeringa en ideologisk krig mot bygningsarbeiderne som der har truet med dommer og heftige bøter, sa bygningsarbeidernes leder John Setka.

Eierne av bygningsindustrien gikk i februar ut med et forbud for Setka og flere av hans militante fagforeningskolleger mot å vise seg på byggeplassene. På nettsida til forbundet slår Setka tilbake.

Nå er det den konservative regjeringa til Tony Abbott som driver nedskjæringspolitikken, men i 2012–13 var det den «rødgrønne» regjeringa som gjennomførte de største sosiale nedskjæringene i Australia til da. Financial Times skriver at i forhold til andre land har Australias lite gjeld, men at gruveindustrien har gått fra jubel til krise på kort tid.

Arbeiderklassen down under har ikke tenkt å gi seg, men sier til Tony Abbott: Can you hear, can you hear the thunder!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Og her hjemme har den blå-brune regjeringa gått løs på Arbeidsmiljøloven, godt støtta av et Venstre som under Skei Grandes ledelse blir stadig mer reaksjonært. Man følger NHO’s Skogen-Lunds kjedsommelige og monotone gnåling om «mer fleksibilitet», dvs. å ta fra arbeidsfolk beskyttelse og rettigheter. Men sjølsagt vil NHO og milliardærene (Ole Paus kaller én av dem for «stor og pompøs og feilernært») ha noe igjen etter å ha finansiert de blå-brunes vei inn i regjeringskontorene.

    • Erna Solberg tjener nok milliardærene av overbevisning, men for sikkerhets skyld har de også betalt henne for å gjøre det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.