Arbeiderprotester «down under»

0

Arbeiderprotester «down under»

Titusener av fagforeningsmedlemmer demonstrerte i Melbourne 11. juni 2014 mot den australske regjeringas budsjettkutt. Det var fagforeningene til lærere, elektrikere, offentlig ansatte, rørleggere og utrykningspersonell som deltok, foruten bygningsarbeiderne, som var de mest høylytte.

Når de ikke er opptatt med å angripe de sjuke, de gamle, og de lavtlønte familiene, driver den liberale regjeringa en ideologisk krig mot bygningsarbeiderne som der har truet med dommer og heftige bøter, sa bygningsarbeidernes leder John Setka.

Eierne av bygningsindustrien gikk i februar ut med et forbud for Setka og flere av hans militante fagforeningskolleger mot å vise seg på byggeplassene. På nettsida til forbundet slår Setka tilbake.

Nå er det den konservative regjeringa til Tony Abbott som driver nedskjæringspolitikken, men i 2012–13 var det den «rødgrønne» regjeringa som gjennomførte de største sosiale nedskjæringene i Australia til da. Financial Times skriver at i forhold til andre land har Australias lite gjeld, men at gruveindustrien har gått fra jubel til krise på kort tid.

Arbeiderklassen down under har ikke tenkt å gi seg, men sier til Tony Abbott: Can you hear, can you hear the thunder!

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.