400 amerikanske leiesoldater fører krig i Øst-Ukraina

0

400 amerikanske leiesoldater fører krig i Øst-Ukraina

I følge den tyske avsia Bild am Sonntag er 400 amerikanske leiesoldater med på å slå ned separatistbevegelsen i det østlige Ukraina.

Det er leiesoldatfirmaet Greystone limited som stiller soldatene til rådighet for Kiev-regimet. De er en del av firmaet Academi, som tidligere har gått under navnet Blackwater.

29. april skal den tyske etterretningstjenesten har informert Angela Merkel om at leisoldatene opererer i Ukraina. Blackwater ble kjent og beryktet for sine drap på sivile i Irak i 2009. Selskapet skiftet derfor navn. Acedemi benekter at de har soldater i Ukarina.

Kiev-regimet bekrefter at de har leid inn leiesoldater til bruk mot sitt eget folk. Det er ikke offentliggjort hvem som betaler for soldatene. Den insolvente kuppregjeringa i Kiev er det neppe.

Det er det Børge Brende kaller en «god og representativ regjering».

 

Forrige artikkelMordbrann-regimet og vestlig taushet
Neste artikkelUkraina og den liberale intelligensiaens fallitt
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).