Mordbrann-regimet og vestlig taushet

0

Mordbrann-regimet og vestlig taushet

Fortsatt er 48 mennesker savnet etter mordbrannen i Odessa har krevd minst 48 menneskeliv. Det foreligger svært mye dokumentasjon på at dette var et planlagt massedrap utført av nazigrupper som er støttet av regimet i Kiev.

Men pressetalskvinne for State Department i USA, Marie Harf, presterte å rose kuppregjeringa i Kiev for «den største tilbakeholdenhet» i forbindelse med massakren. Og hun forsøkte å legge skylda på Russland.

Mordbrann ser ut til å ha blitt et modus operandi for nazibandene i Ukraina. En israelsk leiesoldat fortalte tidligere at han og hans kolleger hadde hindret Høyre sektor i å brenne inne dusinvis av politifolk. Etter massakren i Odessa har det skjedd en liknende massakre i havnebyen Mariupol, der kanskje så mange som 20 mennesker er blitt drept i en mordbrann iverksatt av høyreekstremister.

Men vestlige medier toner det hele ned, og USA og andre vestlige regjeringer fortsetter å aktivt støtte et regime som opptrer på denne måten. Hvis man går noen måneder tilbake var det jo ingen mangel på voldsomme protester da ubevæpnet politi ble satt inn mot voldelige demonstranter i Kiev. 11. mai åpnet ukrainske styrker ild mot sivile utenfor rådhuset i Krasnoarmeisk. (Børge Brende: – Russland må avvæpne separatistene.(!))

Jeg har ikke klart å finne et eneste politisk parti i Norge som har fordømt massakrene i Odessa og Mariupol.

(PS: På partiet Rødts landsmøte 9.–11. mai ble det vedtatt en uttalelse som skarpt fordømte disse massakrene. Men Rødt har ikke akkurat vært høyt på banen de heller.)

 

 

Forrige artikkelBerlusconis nestkommanderende – sju års fengsel for samarbeid med mafiaen
Neste artikkel400 amerikanske leiesoldater fører krig i Øst-Ukraina
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).