Mordbrann-regimet og vestlig taushet

0

Mordbrann-regimet og vestlig taushet

Fortsatt er 48 mennesker savnet etter mordbrannen i Odessa har krevd minst 48 menneskeliv. Det foreligger svært mye dokumentasjon på at dette var et planlagt massedrap utført av nazigrupper som er støttet av regimet i Kiev.

Men pressetalskvinne for State Department i USA, Marie Harf, presterte å rose kuppregjeringa i Kiev for «den største tilbakeholdenhet» i forbindelse med massakren. Og hun forsøkte å legge skylda på Russland.

Mordbrann ser ut til å ha blitt et modus operandi for nazibandene i Ukraina. En israelsk leiesoldat fortalte tidligere at han og hans kolleger hadde hindret Høyre sektor i å brenne inne dusinvis av politifolk. Etter massakren i Odessa har det skjedd en liknende massakre i havnebyen Mariupol, der kanskje så mange som 20 mennesker er blitt drept i en mordbrann iverksatt av høyreekstremister.

Men vestlige medier toner det hele ned, og USA og andre vestlige regjeringer fortsetter å aktivt støtte et regime som opptrer på denne måten. Hvis man går noen måneder tilbake var det jo ingen mangel på voldsomme protester da ubevæpnet politi ble satt inn mot voldelige demonstranter i Kiev. 11. mai åpnet ukrainske styrker ild mot sivile utenfor rådhuset i Krasnoarmeisk. (Børge Brende: – Russland må avvæpne separatistene.(!))

Jeg har ikke klart å finne et eneste politisk parti i Norge som har fordømt massakrene i Odessa og Mariupol.

(PS: På partiet Rødts landsmøte 9.–11. mai ble det vedtatt en uttalelse som skarpt fordømte disse massakrene. Men Rødt har ikke akkurat vært høyt på banen de heller.)

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.