Verdensbanken: – Kina passerer USA i år

0

Verdensbanken: – Kina passerer USA i år

Kina har tatt raskt innpå USA på område etter område, og på noen felter ligger Asias kjempe allerede langt foran USA. Siden USA i 1872 passerte Storbritannia har landet vært klodens største økonomi. Men snart er det ikke lenger slik:

USA er i ferd med å miste posisjonen som verdens største økonomi og vil sannsynligvis havne bak Kina allerede i år, langt tidligere enn før antatt. Det er verdens ledende statistiske byråer som hevder dette.

The International Comparison Program har verdens fremste kompetanse på å sammenlikne lands økonomier. For å si det enkelt: pengene rekker lengre i fattige enn i rike land. Derfor bruker man noe som kalles kjøpekraftsparitet, (PPP), for å sammenlikne lands økonomier.

Ved å bruke denne metoden fant ICP ut at Kinas økonomi i 2011 var 87% av USAs.

Det internasjonale pengefondet (IMF) mener at Kina vil ha vokst 24% fra 2011 til 2014, mens USA bare vil ha vokst 7,6%, så dermed vil sannsynligvis Kina gå forbi USA i år. Den nye oversikten gjør India til verdens tredje største økonomi, mens landet tidligere holdt tiendeplassen. «Dette revolusjonerer oppfatningen av verdensøkonomien,» skriver Financial Times.

Russland, Brasil, Indonesia og Mexico kommer inn blant topp 12, mens Storbritannia og Japan faller nedover på lista.

Så hvem er egentlig G7 i dagens verden?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.