– Kjøpesentre dør en langsom, stygg død!

0

– Kjøpesentre dør en langsom, stygg død!

De amerikanske kjøpesentrene, The Malls, har vært selve symbolet på den amerikanske «konsumerismen», og de har skapt noen av verdens største formuer. Familien Walton, som eier Wall Mart, har en samlet formue på 180 milliarder dollar fordelt på fem arvinger. Verdens rikeste mann, Bill Gates, har 77,5 milliarder.

Over hele USA blir nå kjøpesentre som en gang var dynamiske og levende, stengt, spikret igjen og overlatt til å dø.

Siden 2010 har varehuskjeden Sears lagt ned 300 megabutikker over hele USA. Det snakkes om en tsunami av nedleggelser. Sears stenger til og med flaggskipet sitt i Chicago.

De amerikanske kjøpesentrene er bilbaserte, altså oljebaserte, giganter, som har sugd all næring ut av nærbutikkene og etterlatt svære matørkner i store deler av USA, altså områder der du ikke får kjøpt mat hvis du ikke har bil. Både arbeiderklassen og middelklassen i USA opplever harde tider og skjærer ned på både bilkjøring og forbruk.

Samtidig er sulten kommet for å bli – i verdens rikeste land.

Men man har råd til å holde seg med verdens, uten sammenlikning, største krigsmaskin.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKinesisk firma 3D-printer 10 hus på ett døgn
Neste artikkelVerdensbanken: – Kina passerer USA i år
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).