The neocons are back!

4

The neocons are back!

De to amerikanske politikerne som mest entusiastisk har jobbet for regimeskifte i Ukraina er Victoria Nuland og John McCain. Begge tilhører det som kalles «neocons», nykonservative som går inn for å sikre amerikansk verdensherredømme gjennom intervensjoner og kriger. Nuland er gift med Robert Kagan, en av undertegnerne av Project for the New American Century, og sentral i McCains team i valgkampen mot Obama.

Det var neocons som var arkitektene bak krigen mot Irak og «krigen mot terror». Etter USAs forsmedelige nederlag i Irak har de vært svekket, men de har omgruppert seg, blant annet gjennom Brookings Institution og National Endowment for Democracy.

Den samme gruppa har agitert sterkt for en amerikansk krig mot Syria, og de gjør sitt ytterste for å spolere Obamas forsøk på samarbeid med Putin.

Gjennom sitt vellykte kupp i Ukraina ser de ut til å være inne i varmen igjen. Og i Hillary Clinton har de en kandidat som kan føre denne krigspolitikken videre.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Nok en gang gir du uttrykk for at det er forskjellige fløyer i amerikansk politikk, som om det har en betydning for amerikansk politisk utvikling og handling om det «velges» en demokrat eller republikansk president. Du legger fram dine argumenter som om Obama Barack er noe annet en ei nikkedukke. Som om det ikke eksisterer en makt bak makten i USA; en skyggeregjering. Hva kan grunnen være til at du taler som om Clinton, Nuland, McCain, Kagan & Co ikke er styrt av det samme makt apparat som formet og valgte ut Obama som kandidat til president værvet? Hva i all verden har Obama endret m.h.t. amerikansk politikk hjemme og ute?… som får deg til å tro/mene at Obama representerer noe annet enn Clinton, Nuland, McCain, Kagan & Co?

    Jeg er sikker på at du husker uttalelsen jeg har lagt inn nedenfor, og at du vet den innebærer et faktum. 😉
    -“Every time we do something you tell me Americans will do this and will do that. I want to tell you something very clear, don’t worry about American pressure on Israel. We, the Jewish people, control America, and the Americans know it.” Ariel Sharon til Simon Peres, 3. oktober, 2001.

    Det er selvsagt ikke nødvendig å gi deg henvisninger til informasjon om makten bak makten i USA, men kanskje noen av dine lesere vil finne det interessant å lese litt om Skyggeregjeringen? Mye er lagt fram om den, og her er en brukbar side: http://www.sweetliberty.org/issues/shadow/jewishmedia.htm

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.