Saudi-Arabia truer med å blokkere Qatar

0

Saudi-Arabia truer med å blokkere Qatar

Saudi-Arabia truer med å blokkere nabolandet Qatar til lands og til vanns hvis Qatar ikke bryter forbindelsen med Det muslimske brorskapet, stenger Al Jazeera og utviser de to amerikanske tenketankene Brookings og Rand.

Det var den saudiarabiske utenriksministeren Saud bin Faisal som kom med denne trusselen på det siste møtet i Gulf Cooperation Council. 

Både Qatar og Saudi-Arabia er kjent for å støtte ekstreme islamistiske grupper i Libya og Syria, men de satser på hver sine hester. Og nå er saudierne leie av konkurransen fra lilleputtstaten i nabolaget.

Dette skaper jo et dilemma for Obama som helst vil støtte begge disse to diktaturene.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEuropa på vei mot deflasjon?
Neste artikkel– Snikskytterne på Maidan opererte fra opposisjonens bygg
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).