– Snikskytterne på Maidan opererte fra opposisjonens bygg

0

– Snikskytterne på Maidan opererte fra opposisjonens bygg

I et intervju med russisk TV 13.03.2014 sa tidligere sjef for sikkerhetstjenesten i Ukraina Aleksandr Yakimenkoat snikskytterne som drepte både demonstranter og politifolk på Maidan 20. februar skjøt fra bygningen til det filharmoniske orkesteret, som var under kontroll av Maidan-kommandanten Andrey Parubiy.

Andrey Parubiy er nå sjef for forsvar og sikkerhet i kuppregjeringa i Kiev. Som nestkommanderende har Dmitro Jarosj, den ytterliggående fascisten som også er leder av Høyresektoren.
Sjefen for påtalemyndigheten er Oleg Makhnitski fra fascistpartiet Svoboda.

Et intervju i russisk TV er ikke et bevis. Men påstanden er såpass sterk at den må undersøkes, og det er vel ingen som tror at kuppregjeringa vil undersøke dette.
Hva med deg, Børge Brende, vil du prøve å komme til bunns i dette?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelSaudi-Arabia truer med å blokkere Qatar
Neste artikkelBaroness Ashton of Upholland med venner
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).