«Tyskland må bruke mer militærmakt,» sier forbundspresidenten

0

«Tyskland må bruke mer militærmakt,» sier forbundspresidenten

Her er en virkelig gladsak, noe jeg tror alle har savnet. Tysklands forbundspresident Joachim Gauck tar til orde for at det er på høy tid at Tyskland legger vekk sin motvilje mot å bruke militærmakta si i utlandet, og blir mer aktiv i å bruke Bundeswehr internasjonalt. Dette vekker sikker glede og gode minner hos alle som har savnet tyske tropper. Her er sammendraget av forbundspresidentens tale.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNaturen trumfer alt!
Neste artikkelKapitalens rike hører sådanne til
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).