De unge milliardærenes mann i Italia

0

De unge milliardærenes mann i Italia

Så har Italia fått sin tredje statsminister på rad uten at velgerne har hatt noe de skulle ha sagt. Matteo Renzi, tidligere statsminister i Firenze, gjennomført et regelrett kupp mot forgjengeren, Enrico Letta. Financial Times skriver at de yngre milliardærene i Italia (som Oscar Farinett fra Eataly og Andrea Guerra fra Luxottica) er svært fornøyde med å få Renzi på plass. At il sindaco regner seg som en tilhenger av Tony Blair ser de som et ekstra fortrinn.

Forrige artikkelEkstremvær over hele kloden
Neste artikkelVinter i Tolfa
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).