En tapt generasjon?

0

EU-toppene og deres lojale medier har lenge varslet om at oppgangen er like rundt hjørnet. Ja, den kommer neste år. Den norske regjeringa skriver «Europakommisjonen har lagt fram sine høstanslag og mener det finnes indikasjoner på at Europa er på vei ut av krisen.» For Europas ungdom ser det helt annerledes ut.

Arbeidsløshet som på 30-tallet

Fm år etter at den økonomiske krisa slo til for fullt har ungdomsarbeidsløsheten steget til svimlende høyder: 56% i Spania, 57% i Hellas, 40% i Italia, 37% i Portugal for dem under 24 år. For dem mellom 25 og 30 er ledigheten omtrent to tredeler av dette og på vei opp.

Og det er absolutt ingen tegn til bedring. Kommisjonen lever i sin egen beskyttede verden, som vanlig. For dem er det ingen problemer. Lønningene deres er skyhøye, gratisgodene deres ekstravagante og ingen stiller dem til ansvar.

Denne grafen sier mer enn 100 utredninger:

Denne grafen viser andel av BNP i eurosonen. Finn oppgangen!

Reallønna raser nedover

reallønn

Forrige artikkelInfrastruktur i fritt fall
Neste artikkelVåtere og villere – katastrofenedbør på Sardinia
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).