Åpent brev til Riksadvokaten

2

Jeg har i dag sendt brev til Riksadvokaten der jeg ber ham etterforske og eventuelt sørge for tiltale mot politiets etterretningstjeneste for å ha forfalsket bevis overfor domstolen for å føre retten bak lyset slik at den fattet vedtak på forfalsket grunnlag. Dette er en forbrytelse mot domstolens uavhengighet og krenker Norge som stat. Det er et skjerpende forhold at dette har skjedd i hemmelige rettsmøter der forfalskningene ikke kunne imøtegås. Det er derfor Riksadvokatens plikt å reagere.

Til Riksadvokatembetet i Oslo

Om overvåkingspolitiets fabrikasjon av bevis for å villede domstolen

Jeg viser til min bok En folkefiende, som nå er kommet ut på Aschehoug forlag. På side 278 til 282 legger jeg fram dokumentasjon som viser at Politiets etterretningstjeneste samarbeidet med den hollandske etterretningsorganisasjonen Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD) om å produsere falske bevis om angivelig utenlandsk finansiering av AKP(m-l), som så ble brukt til å få domstolen til å fatte vedtak om telefonavlytting av mange norske borgere og organisasjoner, samt av Oktober forlag og avisa Klassekampen.

Lundkommisjonen slo fast at disse tilfellene av avlytting var ulovlige og mange er blitt tilkjent erstatning for dette. Men det Lundkommisjonen ikke visste, og ikke kunne vite, fordi politiet holdt det hemmelig for kommisjonen, var at de bevisene som ble lagt fram for domstolen var produsert av PST og BVD, og at de var falske.

Min dokumentasjon bygger på et grundig forarbeid gjort av andre. Det som er nytt i denne dokumentasjonen, og som angår Riksadvokaten, er ikke avlyttinga som sådan, men det faktum at politiet har lagt fram falske beviser for retten og fått domstolen til å fatte vedtak på forfalsket grunnlag. Dette kompromitterer retten og det kompromitterer domstolens uavhengighet. Politiet har opptrådt som stat i staten. For å ramme kommunister og andre radikalere, har politiet satt seg over domstolen og krenket den. Dette er en forbrytelse mot Norges stat, som det etter min mening er Riksadvokatens plikt å etterforske og eventuelt sørge for at de ansvarlige stilles for retten.

Jeg bidrar gjerne med ytterligere dokumentasjon for det anmeldte forholdet.

Vennlig hilsen

Pål Steigan

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Ja, det er isåfall ikke første gang. I spionsaken mot Asbjørn Sunde prøvde de jo efterhvert å legge frem penger som var funnet i hans sofa. Problemet var bare at sedlene hadde et senere trykningsår enn året Sunde ble arrestert… Saken ble selvsagt forsøkt dysset ned, men jeg regner med at Leksikonredaktøren kjenner saken fra før. Tror igrunnen at det med å plante bevis er mot hederskodeksen til vanlige politifolk. Men når man er satt til ikke bare å ivareta medmenneskers interesser, men likefrem føler man har Vårherres velsignelse og er i PST, så er nok det meste lov…
    Igrunnen er det merkelig at ingen har skreket opp om en siste frist for nedgradering av en gang hemmelig materiale her til lands? I USA kan man jo gå inn og hente ut det meste i nettarkivene til FBI efter et visst antall år. Det hadde jo gitt en langt bedre kontroll med overvåkningen enn det alskens undersøkelseskommisjoner og kontrollorganer bare sporadisk kan gi. Så får man jo heller leve med visse feilmarginer, for jeg tror nok de fleste hadde vært fornøyd for i efterhånd å kunne fastslå hva slags ville teorier som var i omløp…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.