SV medansvarlig for krigsforbrytelser

0

SVs Thor Egil Braadland vil ikke diskutere Libya-krigen mer med meg, og det kan jeg forstå. Han har svært dårlige argumenter.

Han skylder på at andre partier har uthult grunnlovens bestemmelser. Men det fratar ikke SV et sjølstendig ansvar. SV kunne ha forlangt stortingsbehandling, men gjorde det ikke, og var dermed med på en ytterligere undergraving av og brudd på grunnloven. SV kunne ha sagt nei til krigen, og dermed stått fram som et fredsparti.

I stedet valgte partiet å støtte en krig med usanne påstander. SV og Kristin Halvorsen er dermed medansvarlige for de krigsforbrytelsene som ble begått av NATO og NATOs allierte i krigen.

Jeg spurte om Braadland ville støtte et krav om uavhengig granskning, og da viser han til at Snorre Valen har krevd at NATO skal granske sin egen krig. Fra når begynte SV å regne NATO som uavhengig? Og når fikk SV en så bunnløs tillit til NATO at de tror at en gransking i NATOs regi vil være noe verdt? Kan dere ikke like gjerne be mafiaen granske Italias svarte økonomi?

Pål Steigan

Hans Ebbing (SV) skriver i Klassekampen 25. mars at:

«Med sin tilslutning til Libya-krigen har SVs ledelse ikke bare brutt folkeretten eller en restriktiv fortolking av Grunnloven med hensyn til vilkårene for å gå til krig, men også brutt «fredspartiet» SVs eget politiske program.»

Les også: Torpedonasjonen Norge.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKrig per sms
Neste artikkelSå nær sammenbruddet
Jeg er Pål Steigan, sjefredaktør for steigan.no.