Klasse og ulikhet i USA

0

To nye rapporter viser hvordan klasseskillene øker i USA og hvordan fattigdommen er blitt permanent for langt flere.

Rising Share of Americans See Conflict Between Rich and Poor

The Occupy Wall Street movement no longer occupies Wall Street, but the issue of class conflict has captured a growing share of the national consciousness. A new Pew Research Center survey of 2,048 adults finds that about two-thirds of the public (66%) believes there are “very strong” or “strong” conflicts between the rich and the poor—an increase of 19 percentage points since 2009. Les mer.

America’s Poor At Risk During Recovery From Great Recession

— A large and growing number of Americans are poor, or at risk of becoming poor, as a result of the Great Recession of 2007-09, and many will continue to struggle during the recovery, according to a White Paper released today by broadcaster Tavis Smiley and the Indiana University School of Public and Environmental Affairs. Les mer.

Foredragsturnéen om Sammenbruddet har gått svært bra, og toppet seg med et møte med 120 elever på Kristiansund videregående skole 13.01.2012.

Forrige artikkelValgkamp og krigstrusler
Neste artikkelBarbari eller solidaritet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).