Min reise i Iran: «Vi skjønner forskjellen på folket og myndighetene i USA, welcome to Iran!»

I august var jeg i Iran og besøkte Teheran, Shiraz, Esfahan og selvsagt Persepolis og Necropolis. Jeg ønsket å se landet, snakke med folk og ble overveldet av skjønnheten i alle byene jeg var i. Vi hadde en superflink guide, men gikk fritt rundt både på dagen og kvelden når han hadde fri (bare for å komme skeptikere i forkjøpet).

Menneskene jeg møtte visste så mye om landet sitt, historien, kulturen, kunsten, poesien, om verden og selv om amerikanere har truet dem med krig i årevis var også amerikaneren i reisefølget hjertelig velkommen. «Vi skjønner da forskjellen på folket og myndighetene,» var den gjengse kommentaren de gangene dette temaet kom opp. Jeg anbefaler absolutt Iran som reisemål. Stikkord: dynamisk og lovende med en kultur så rik at den må oppleves.

Absolutt alle jeg møtte i Iran var imøtekommende og interesserte!

Jeg skrev fire blogginnlegg og laget noen filmer fra oppholdet.
Her er filmene og lenker til hvert av blogginnleggene:

Her er blogginnleggene:

Eventyrlig reise til Iran

Drømmen om Persepolis – eventyrlig reise til Iran del 2

Den vakreste byen – eventyrlig reise til Iran del 3

Au revoir, Iran!

Peace – That’s all we want!

Én kommentar til “Min reise i Iran: «Vi skjønner forskjellen på folket og myndighetene i USA, welcome to Iran!»”

  1. Veldig interessant reisebeskrivelse. Iran virker som et utrolig spennende kulturland med en befolkning jeg gjerne skulle bli litt nærmere kjent med. Tror desverre en del nordmenn kan ha fordommer mot landet pga politikk og menneskerettssitasjonen i landet som har vært sterkt kritikkverdig, men som jeg har inntrykk av har bedret seg økt med at landet så sterkt ønsker modernisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *