Irak, Iran og Syria har store planer – et mareritt for USA og Israel

0
Kilde: The Iranian

Syria, Iran og Irak har bestemt seg for et tett samarbeid om å utvikle et jernbanesystem som knytter de tre landene sammen på en helt ny måte.

Disse planene fantes før intervensjonskrigen mot Syria startet i 2011, og Syria hadde fullført hel 97 prosent av prosjektet på sin side av grensa, skriver Southfront. Men mye av dette er ødelagt gjennom krigen, derfor er det nødvendig å begynne nesten fra start.

Irak og Syria har allerede bestemt seg for å sette igang igjen, men nå er også Iran med. Iran har dessuten leaset havna i den syriske byen Latakia, og Teherans mål er å sikre en forbindelse fra Iran til Middelhavet.

Avisa Al Watan i Syria skriver at også Kina er med på dette som en del av sitt «silkeveibelte».

På agendaen for trelandssamarbeidet står også prosjekter innen energi, elektrisitet, landbruk, sjøfart, luftfart – og skiturisme!

For USA og Israel er dette et mareritt. De ønsker for alt i verden å isolere Iran og hindre et fredelig samarbeid mellom Iran og nabolandene. I stedet for å støtte og oppmuntre fredelig, regionalt samarbeid, fortsetter de å hisse til krig mot Iran. Se også her.

I Kongressen i USA har Rand Paul grillet utenriksminister Mike Pompeo og spurt ham om han planlegger krig mot Iran. Paul sa at «Det er Kongressen som har myndighet til å gå til krig. Du har ikke vår godkjenneing til å starte en krig mot Iran.»

Igjen og igjen får vi demonstrert at det eneste den fallende supermakta USA har å tilby verden er mer krig, mer bombing og flere voldelige regimeskifter. Tydeligere kan ikke USA fortelle verden at landet nettopp er et synkende imperium.

Les:Det synkende imperiet

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

Forrige artikkel20 år siden NATOs bombing av Serbia
Neste artikkelNoam Chomsky: Julian Assange har gjort en enorm innsats for alle som verdsetter demokrati og frihet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).