Irak, Iran og Syria har store planer – et mareritt for USA og Israel

0
Kilde: The Iranian

Syria, Iran og Irak har bestemt seg for et tett samarbeid om å utvikle et jernbanesystem som knytter de tre landene sammen på en helt ny måte.

Disse planene fantes før intervensjonskrigen mot Syria startet i 2011, og Syria hadde fullført hel 97 prosent av prosjektet på sin side av grensa, skriver Southfront. Men mye av dette er ødelagt gjennom krigen, derfor er det nødvendig å begynne nesten fra start.

Irak og Syria har allerede bestemt seg for å sette igang igjen, men nå er også Iran med. Iran har dessuten leaset havna i den syriske byen Latakia, og Teherans mål er å sikre en forbindelse fra Iran til Middelhavet.

Avisa Al Watan i Syria skriver at også Kina er med på dette som en del av sitt «silkeveibelte».

På agendaen for trelandssamarbeidet står også prosjekter innen energi, elektrisitet, landbruk, sjøfart, luftfart – og skiturisme!

For USA og Israel er dette et mareritt. De ønsker for alt i verden å isolere Iran og hindre et fredelig samarbeid mellom Iran og nabolandene. I stedet for å støtte og oppmuntre fredelig, regionalt samarbeid, fortsetter de å hisse til krig mot Iran. Se også her.

I Kongressen i USA har Rand Paul grillet utenriksminister Mike Pompeo og spurt ham om han planlegger krig mot Iran. Paul sa at «Det er Kongressen som har myndighet til å gå til krig. Du har ikke vår godkjenneing til å starte en krig mot Iran.»

Igjen og igjen får vi demonstrert at det eneste den fallende supermakta USA har å tilby verden er mer krig, mer bombing og flere voldelige regimeskifter. Tydeligere kan ikke USA fortelle verden at landet nettopp er et synkende imperium.

Les:Det synkende imperiet

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel20 år siden NATOs bombing av Serbia
Neste artikkelNoam Chomsky: Julian Assange har gjort en enorm innsats for alle som verdsetter demokrati og frihet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).