Irak, Iran og Syria har store planer – et mareritt for USA og Israel

1
Kilde: The Iranian

Syria, Iran og Irak har bestemt seg for et tett samarbeid om å utvikle et jernbanesystem som knytter de tre landene sammen på en helt ny måte.

Disse planene fantes før intervensjonskrigen mot Syria startet i 2011, og Syria hadde fullført hel 97 prosent av prosjektet på sin side av grensa, skriver Southfront. Men mye av dette er ødelagt gjennom krigen, derfor er det nødvendig å begynne nesten fra start.

Irak og Syria har allerede bestemt seg for å sette igang igjen, men nå er også Iran med. Iran har dessuten leaset havna i den syriske byen Latakia, og Teherans mål er å sikre en forbindelse fra Iran til Middelhavet.

Avisa Al Watan i Syria skriver at også Kina er med på dette som en del av sitt «silkeveibelte».

På agendaen for trelandssamarbeidet står også prosjekter innen energi, elektrisitet, landbruk, sjøfart, luftfart – og skiturisme!

For USA og Israel er dette et mareritt. De ønsker for alt i verden å isolere Iran og hindre et fredelig samarbeid mellom Iran og nabolandene. I stedet for å støtte og oppmuntre fredelig, regionalt samarbeid, fortsetter de å hisse til krig mot Iran. Se også her.

I Kongressen i USA har Rand Paul grillet utenriksminister Mike Pompeo og spurt ham om han planlegger krig mot Iran. Paul sa at «Det er Kongressen som har myndighet til å gå til krig. Du har ikke vår godkjenneing til å starte en krig mot Iran.»

Igjen og igjen får vi demonstrert at det eneste den fallende supermakta USA har å tilby verden er mer krig, mer bombing og flere voldelige regimeskifter. Tydeligere kan ikke USA fortelle verden at landet nettopp er et synkende imperium.

Les:Det synkende imperiet

Du trenger den uavhengige og kritiske journalistikken, klikk her for å være med på å styrke den, eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Det burde jo ikke ha vært det. Det skulle ikke ha vært noe i veien for at de skulle samarbeide.
    De er grundig instruert om det i Gamle testamentet, om de hadde kjent skriften, men i likhet med resten av menneskeheten setter de det helst bort til andre - og nå ser vi resultatet.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere