Dette er 124. del av min ‘krigsdagbok’, som er basert på daglige notater om utviklingen av krigen i Ukraina etter Russlands invasjon 24. februar 2022.
17. juni
18. juni
Hvem tror Jens Stoltenberg at han er, som skal straffe alle som ikke vil være med på hans politikk om å utvide NATO for enhver pris? Og hvordan har han blitt så dum at han tror at Vesten er i stand til å straffe supermakten Kina, som har venner over hele verden, uten at det får enda verre konsekvenser for Vesten? https://www.rferl.org/a/russia-china-ukraine-stoltenberg-nato/32996806.html
Seinere samme dag:
NATO og NATO-mediene uffer og akker seg over at Putin skal besøke Nord-Korea og frykter hva det kan føre til.
Nord-koreanerne har gode grunner til å hate USA, for å si det som det er. Og USA gir dem ingen anledning til å slutte med det, bortsett fra en liten periode med ‘solskinn’ da Trump var president.
I Norge blir vi sjølsagt indoktrinert til å tro at det er nord-koreanerne som er ‘slemme’. Men hvis vi ser bort fra innenrikspolitikken er det åpenbart USA som er slemmest. Men Nord-Korea har likevel benyttet USAs mange kriger til å ‘hevne’ seg på USA, fra Vietnam-krigen til i dag.
«Kim Il Sung, den daværende lederen, sa at nord-koreanere bør se på denne krigen som om den var deres egen krig mot USA (…)
Nord-koreanske statsmedier oppfordret stadig frivillige til å melde seg og solidaritetsfølelsen med vietnameserne var, grunnet nord-koreanernes egne erfaringer, naturligvis stor. Hjelpen besto i piloter til Nord-Vietnams luftvåpen, mannskaper til landets luftvern og annet. De skal ha skutt ned minst 26 amerikanske fly».
USA/NATO/EUs krig mot Russland har gitt nord-koreanerne en ny anledning til å hevne seg.
Seinere samme dag:
«En fersk undersøkelse viser at troen på at Ukraina skal vinne krigen mot Russland nå er svekket i den norske befolkningen. Andelen som tror på Ukrainsk seier, er halvert det siste året. Knapt én av fire nordmenn tror ukrainerne vil vinne krigen».
Hvem har skylda, eller æren, for dette? Putin, sjølsagt. Det tror Bård Baardsen, som «jobber i det grønne skiftet» og som 16. juni sa: «Propagandakrigen til Putin og hans lakeier i Norge har (dessverre) gitt resultater».
Dette betyr at han ikke er i stand til å se at det er antirussisk propaganda som dominerer fullstendig i Norge, gjennom mediene og politikerne. Og slik har det vært i 75 år. Forskjellen er at det, for stadig flere i Norge, ikke lenger er mulig å tro på NATO-propagandaen. Dessuten har også NATO-mediene begynte å bevege seg i retning virkeligheten. Men det er vi som forteller sannheten som har skylda, mener Baardsen. Og han er dessverre ikke aleine om det. Men det blir færre av dem.
19. juni
Nigel Farage, dette sa han 16. september 2014: «Ønsker vi en krig med Russland? I så fall gjør vi alle de rette tingene».
Farage var altså klokkeklar på at NATO var ansvarlig for krigen som da allerede hadde pågått noen måneder. Men hvem er det norske medier indoktrinerer oss til å hate eller ha avsky for om ikke nettopp han?
Nå sier Farage at Ukraina må søke fredsavtale, fordi «Russland kan holde krigen gående for alltid». Hvem forteller om det, om ikke et av mediene vi blir forsøkt skremt til ikke å bruke, nemlig iNyheter.
Farage har naturligvis rett, det vet vi nå med enda større sikkerhet enn før fordi Russlands forbindelser til land som Kina, Iran og Nord-Korea blir stadig sterkere, noe som var lett å forutse, mens samholdet i NATO svekkes, i takt med svekkelsen av den ukrainske hæren
Jens Stoltenbergs frykt for denne utviklingen vises ved hans paniske uttalelser om at Kina og Nord-Korea må straffes fordi de ikke vil være med på hans politikk om å utvide NATO for enhver pris, og hans ‘hellige’ krig mot Russland. Likevel er det våpen som er veien til fred, vil han fortsatt av vi skal tro. Men kun NATO-våpen.
«Dette skaper en tydelig skillelinje mellom hans parti og de konservative i Storbritannia på spørsmålet om konflikten» – iNyheter om Farages uttalelse. Men skillelinjen gjelder også Labour.
20. juni
Polens president tok for noen dager siden til orde for å dele opp Russland i 200 «etniske stater». Men ingen norske medier har nevnt det, langt mindre fordømt det, meg bekjent. Heller ingen vestlige statsledere, som mange ganger har fordømt Russland for å så splid i Vesten. https://www.rt.com/russia/599395-nato-state-leader-calls-for/
Den som tier samtykker, heter det i gammelt ordtak. Polens president Duda er ellers i tråd med hva vestlige strateger på høyt nivå har sagt helt siden 90-tallet. Så det er ingen grunn til å ha illusjoner om hva USA/NATO/EUs såkalte hjelp til Ukraina egentlig går ut på.
Det samme gjelder Nettavisens Jørn A. Sund-Henriksen, som støtter et internasjonal prosjekt for å dele opp Russland i 41 stater (det finnes flere varianter av denne planen). Heller ikke han har blitt kritisert av kolleger eller politikere i Norge. Tvert i mot, Stortinget har invitert ham til å informere om Ukraina og fortelle om hva Ukraina trenger av ‘hjelp’. Dette har skjedd minst tre ganger. Og NRK inviterte ham til «Debatten» i vinter, der han fikk juge uten å bli korrigert.
I blant lurer jeg på om jeg er gal. Men når jeg sammenligner meg med Stortinget skjønner jeg at det er de, NRK og sånne som Henriksen som har gått fra vettet.
Seinere samme dag:
«Du støtter en politikk som kan føre til krig også i Hviterussland, @AageB. Er det ikke nok krig allerede»?
Dette har jeg spurt Norwegian Helsinki Committee og medarbeidere som Aage Borchgrevink om flere ganger. Men de nekter å svare, eller de kommer med tøysesvar.
Den såkalte menneskerettighetsorganisasjonen propaganderer for USA/NATO/EU og Norges politikk overfor Hviterussland. Eller Belarus, som de vil at vi skal si nå. Og den politikken går ut på å styrte landets president, Lukasjenko. Det gir seg sjøl at den politikken vil kunne føre til krig hvis den lykkes (det var det som skjedde da Janukovitsj ble styrtet i 2014). Borgerkrig i Hviterussland og russisk intervensjon, som vil gi påskudd for NATO-intervensjon.
Når de siden 2020 har fortsatt å føre samme politikk til tross for så opplagte konsekvenser, som de er kjent med, må det bety at de ønsker krig. Og det inkluderer Regjeringen og Stortinget.
21. juni
Dum, dummere, dummest.
Intet land er viktigere for Russland enn Kina. Men Dagbladet tror at Russland vil risikere dette forholdet med «vill flørt» med Nord-Korea. Dette i en artikkel av ‘journalistene’ Jesper Nordahl Finsveen og Magnus Kallelid. Det viser enten at de ikke forstår noe som helst eller at de prøver å lure oss. Putins besøk i Nord-Korea ble helt sikkert koordinert på forhånd med Kina, slik at de var enige på forhånd om hva som skulle sies og gjøres.
Seinere samme dag:
Det var bra at Aftenposten ved debattredaktør Erik Tornes ga plass til Kjetil Bjørnstads bekymrede kronikk, om, på den ene siden krigen i Ukraina og på den andre siden et debattklima der USAs neokonservative linje råder, blant mange av dem som ellers regnes som moderate og ansvarlige og som sjøl tror at de er det. En linje som synes å forlange at alle skal underkaste seg det narrativet som ‘noen’ har blitt enige om i lukkede rom. Det falske narrativet om at Russlands invasjon var uprovosert.
Det å være bekymret for krigen er ikke noe spesielt, det bør vi alle være, og det tror jeg det er svært få som ikke er. Men hittil har det nesten bare vært lovlig å være bekymret på en måte, for hva ‘Putin’ kan finne på. Det å være bekymret for NATO og Kievs medansvar for krigen har hittil nesten bare vært mulig å gjøre i alternative medier, og på sosiale medier, som er medier bli blir advart mot å bruke.
Bjørnstads kronikk har etter hvert fått mange svar, for det meste kritiske, enkelte med grove personangrep. Men blant dem er også noen som har vært omtrent på hans linje, som Peter Normann Waage i Aftenposten i dag.
Se gjerne også dagens Dagsnytt 18, innslag 4:
https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/sesong/202406/episode/NNFA56062124
22. juni
«Litt herleg, men også litt skummelt», sier Jens til NRK om at han snart er ferdig i NATO.
Ja, for han har vært en hellig ku, skånet for kritikk, så lenge han har vært NATOs ‘sjef’, noe han er fram til 1. oktober. Så nå kan han vente seg ‘skumle’ spørsmål mens mediene overfører sin smisking på NATOs nye ‘sjef’, Mark Rutte.
Seinere samme dag:
Vestens «regelbaserte verdensorden», å stadig endre reglene til egen fordel. I 1990 lovte NATO å ikke ekspandere østover, for at Russland skulle akseptere gjenforeningen av Tyskland. Da Tyskland ble gjenforent trengte ikke NATO lenger den regelen, og innførte «åpen dør»- politikken.
Seinere samme dag:
God analyse av samarbeidet mellom Russland og Nord-Korea: Nord-Korea sørger for å holde USA på tå hev i Asia, som sikring mot at USA overfører ressursene der til krigen mot Russland.