Vil Demokratene i USA presse på for en ny presidentkandidat?

0

USAs president Joe Biden sier at han har «styrer verden» og at han derfor ikke trenger noen kognitive tester for å bevise at han er egnet for embetet.

Av Romy Rohmann.

Presidenten kom med uttalelsene i et intervju med ABC News fredag, 81-åringen ble gjentatte ganger presset av George Stephanopoulos om den økende bekymringen rundt hans mentale og fysiske tilstand.

På spørsmål om han «har hatt en fullstendig nevrologisk og kognitiv evaluering», ga Biden et ganske usammenhengende svar.

«Jeg har hatt – jeg får en full nevrologisk test hver dag, og jeg har hatt en full fysisk – jeg hadde –  vet du, – jeg mener – jeg – jeg har vært på Walter Reed ( et nasjonalt militærmedisinsk senter) for min fysikk. Jeg mener – uhm ja», sa han.

Biden ble så ytterligere presset på om han faktisk har hatt «spesifikke kognitive tester» og en undersøkelse av en utdannet nevrolog, da insisterte han på at «ingen» hadde fortalt ham at han faktisk måtte gjennomgå en.

Presidenten unngikk spørsmålet om han ville gjennomføre en slik test og publisere resultatene til offentligheten, og insisterte på at arbeidet hans alene beviser at han er skikket nok til vervet.

«Jeg har en kognitiv test hver eneste dag. Hver dag har jeg den testen. Alt jeg gjør. Du vet, ikke bare driver jeg kampanje, men jeg styrer verden, og det høres ut som overdrevenhet, men vi er den essensielle nasjonen i verden», hevdet han.

Her kan du se et klipp fra intervjuet som ble sendt på Good morning America:

Etter den katastrofale presidentdebatten natt til fredag 28.juni (norsk tid) har det kommet mange bekymringer om Bidens helse, og ifølge Washington Post, har en gruppe på 168 høyt profilerte tilhengere av Det demokratiske partiet, inkludert store givere og akademikere, sendt et brev til den amerikanske presidenten der de oppfordret ham til å trekke seg.  Underskriverne har oppfordret Biden til å trekke seg av «hensyn til vårt demokrati og fremtiden til vår nasjon».

I dette intervjuet som blei sendt på Good morning America mente både presidenten og hans kampanjemedhjelpere at denne dårlige opptreden i debatten skyltes en forkjølelse.

De neste dagene vil være avgjørende for å avgjøre om Biden kan opprettholde tilliten i partiet sitt, ettersom han og kampanjemedhjelperne insisterer på at debattresultatet hans var et avvik snarere enn bevis på kognitiv tilbakegang. Nå er Biden i Philadelphia.

Forrige artikkelKrigsdagbok del 117 – 29. og 30. april 2024
Neste artikkelSunn fornuft i offentlig debatt!