Viktor Orbán i Kiev: – Våpenhvile så snart som mulig

0

Ungarns statsminister Viktor Orbán har vært på et overraskende besøk i Kiev. Han gjorde det i egenskap av rollen som rullerende president i European Union Council, Det europeiske råd.

Ungarns statsminister Viktor Orbán har oppfordret Ukrainas president Volodymyr Zelensky til å vurdere en våpenhvile i krigen med Russland da han foretok sitt første besøk til Kiev siden starten av konflikten i februar 2022.

«Internasjonale diplomatiske regler er trege og kompliserte. Jeg har bedt president [Zelensky] vurdere om det ikke ville være mulig å snu rekkefølgen og fremskynde fredsforhandlingene med en rask våpenhvile», sa Orbán etter et møte med Zelensky, ifølge en rapport fra det ungarske nyhetsbyrået MTI.

Det er foreløpig ingen forhandlinger mellom Kiev og Moskva, og det er ingen tegn på at noen av dem er villige til å starte samtaler uten forhold som anses som uakseptable for den andre siden.

«Målet til det ungarske presidentskapet er å bidra til å løse utfordringene EU står overfor. Min første tur var derfor til Kiev», sa Orbán på Facebook.

Kilder sier at Orbán også tok opp situasjonen til den undertrykte ungarske minoriteten i Ukraina.

I motsetning til vår hjemlige statsminister og et samlet Storting, som bare snakker om mer våpen og mer krig, prøver Orbán å få slutt på drepinga og redusere faren for storkrig.

Forrige artikkelJakta på karbonkreditter setter miljøet i havet i fare
Neste artikkelStadig færre europeere ønsker å sende våpen til Ukraina