Stadig færre europeere ønsker å sende våpen til Ukraina

0

Hvis man skal dømme etter mediene i Norge og norske politikere, skulle man tro at det er stor entusiasme i hele Europa for å sende stadig mer våpen til Ukraina. Meningsmålinger viser at det er tvert om. Europeerne er stadig mer negative til krigen og til våpenforsendelsene.

Dette går fram av en stor europeisk meningsmåling som ble gjennomført av European Council on Foreign Relations. Dette er en institusjon som er pro-NATO og pro-USA.

Vi har tatt ut noen av spørsmålene og svarene, men du kan se samtlige her: Ukrainian and European views of Russia’s war on Ukraine.

Synes du det er en god idé at Ukraina blir med i EU?

Vi noterer oss at i toneangivende EU-land som Frankrike og Tyskland synes flertallet at dette er en dårlig idé.

Tror du at Russland vil angripe andre europeiske land?

Dette er noe som brukes heftig i hovedstrømsmediene og fra politikerne. Man vil piske opp en krigsfrykt. Det har ikke hatt mye gjennomslag i opinionen:

Hva er det mest sannsynlige utfallet av krigen?

Det er bare i Estland og Ukraina det er noen særlig tro på at Ukraina vil vinne krigen. De fleste europeere tror på en forhandlingsløsning og et kompromiss eller at Russland vinner krigen.

Hva bør Europa gjøre med krigen?

Vi noterer oss at det for eksempel i Tyskland, Frankrike og Italia er markant flere som ønsker et press for en forhandlingsløsning enn for en opptrapping av krigen.

Massiv motstand mot å sende egne soldater

I alle europeiske land er det massiv motstand mot å sende egne soldater for å slåss i Ukraina. I Frankrike har Macron støtte fra 13% for dette, mens 69% er imot. Tyskland: 9% mot 81%. Italia: 7% mot 80%.

Vil du støtte økte militærbevilgninger på grunn av krigen?

Det er bare i Polen der er et flertall for dette, mens Italia i den andre enden er markant anti-militaristisk. Bare 9% vil ha økte militærbevilgninger, mens hele 63% er imot.

Til tross for et ensidig og hysterisk mediekjør har folk i Europa ikke latt seg dra med i krigshysteriet. Europeerne ønsker en forhandlet løsning og fred.

Norge og Skandinavia står igjen som de siste dagers hellige i en krig NATO allerede har tapt.

Forrige artikkelViktor Orbán i Kiev: – Våpenhvile så snart som mulig
Neste artikkelPolitimannen Henrik svarer Filter Nyheter