Sliten israelsk hær ‘ikke klar’ for krig i Libanon

0

Den israelske hæren er i langt dårligere forfatning enn det mediene har gitt inntrykk av. Den israelske journalisten Alon Ben David skriver i avisa Maariv at hæren både har hatt store tap og at moralen er på et lavmål. IDF var ikke bygd for langvarig krig, men for sjokkangrep. En krig med Libanon kan bli skjebnesvanger.

Ifølge Davids rapport på hebraisk Maariv, har mer enn 500 pansrede kjøretøy blitt skadet av den palestinske motstanden i Gaza de siste ni månedene, og den israelske hæren har forbrukt et mye større volum ammunisjon enn anslått i alle sine krigsplaner.

David hevder at utarmingen av Israels arsenal er en av grunnene til at statsminister Benjamin Netanyahu nylig anklaget USA for å «holde tilbake» våpenforsendelser, og bruker dette som «en unnskyldning … for at han ikke i denne omgang setter i gang en kampanje i Libanon».

Videre har israelske tropper blitt mye berørt av den lange folkemordskampanjen i Gaza, ettersom alle operative planer fra 7. oktober «var for en krig på noen uker». David avslører at minst 666 israelske soldater har blitt drept, nesten 4000 er blitt skadet, og over 11.000 «har trengt mental behandling siden begynnelsen av krigen».

«De er fortsatt motiverte, forstår fullt ut viktigheten av målet, men de er slitne, fysisk og mentalt … Hvis vi pålegger dem å okkupere Sør-Libanon – vil de gjøre det, men de vil ikke være på sitt beste», skriver den israelske journalisten.

Iran: Israel står overfor «utslettende krig» hvis det utvider aggresjonen mot Libanon

Den islamske republikken Irans permanente representasjon til FN 28. juni advarte om at Israel står overfor en «utslettende krig» som kan se «full involvering» av motstandsaksen hvis den bestemmer seg for å utvide krigen mot Libanon.

«Selv om Iran anser det sionistiske regimets propaganda om å angripe Libanon som psykologisk krigføring, vil det oppstå en utslettende krig dersom landet skulle begynne på fullskala militær aggresjon. Alle alternativer, inkludert full involvering av alle motstandsfronter er på bordet», sa den iranske misjonen via sosiale medier.

Siden 7. oktober har Israel bombet Libanon over 6000 ganger, drept nesten 600 mennesker og fordrevet 95.000 andre. Til gjengjeld har Hizbollah og andre motstandsfraksjoner satt i gang over 2000 angrep mot sensitive israelske militære mål i nord, og tømt over 40 bosetninger.

Selv om myndighetene i Tel Aviv nylig intensiverte truslene mot Libanon på grunn av Hizbollahs nådeløse operasjoner, sa Israels forsvarsminister Yoav Gallant denne uken at Israel «ikke går inn for krig» og at en diplomatisk løsning er «å foretrekke».

Israels utenriksminister: Iran «fortjener å bli ødelagt»

Den israelske utenriksministeren Israel Katz sa 30. juni at Iran fortjener å bli ødelagt for å love å støtte Hizbollah i å motstå en mulig total israelsk krig mot Libanon.

I et innlegg på sosiale medier fredag ​​sa Irans delegasjon til FN at Teheran anser Israels trusler om å invadere Libanon som «psykologisk krigføring», men «skulle det gå i gang med fullskala militær aggresjon, vil det føre til en utslettende krig».

Som svar uttalte den israelske utenriksministeren på sosiale medier, «Et regime som truer med ødeleggelse fortjener å bli ødelagt». Han sa også at Israel vil handle med «full kraft» mot Hizbollah hvis de ikke slutter å skyte mot Israel fra Libanon og trekker seg tilbake fra grensa.

Den arabiske liga dropper Hizbollahs betegnelse som «terrorist»

Den assisterende generalsekretæren i Den arabiske liga kunngjorde 29. juni at organet hadde kansellert sin utpeking av Libanons motstandsbevegelse, Hizbollah, som en terrororganisasjon.

«I tidligere avgjørelser i den arabiske liga ble Hizbollah utpekt som en terrororganisasjon, og denne betegnelsen ble reflektert i resolusjonene, noe som førte til at kommunikasjon basert på disse avgjørelsene ble brutt», sa Hossam Zaki i en uttalelse som ble sendt direkte på Egypts Al-Qahera nyhetskanal.

«Medlemsstatene i ligaen ble enige om at merkelappen Hizbollah som en terrororganisasjon ikke lenger skulle brukes», la han til. 

Den libanesiske avisa Al-Akhbar rapporterte fredag ​​at Zaki besøkte Beirut og møtte lederen av Hizbollahs parlamentariske blokk, Muhammad Raad, noe som markerte den første kontakten mellom ligaen og Libanons motstand på over ti år.

Alt å tape, ingenting å vinne

Hizbollahs nylige demonstrasjon av at de er i stand til å drive detaljert overvåking med droner av alle strategiske militære mål i Israel, samt informasjonene om at Hizbollahs hær nå rapporteres å ha så mye som en million missiler, burde helle kaldt vann i blodet selv på den mest krigerske sionist i Tel Aviv. Israel har alt å tape og ingenting å vinne på en slik krig.

Den militære korrespondenten i The Cradle skriver i en analyse at hvis det kommer til en slik krig, bød Vesten være forberedt på at også deres militæranlegg i regionen vil komme til å bli krigsmål.

Forrige artikkelAtomvåpen bare et steinkast fra norsk territorium!
Neste artikkelNVE: Flytende havvind blir tre ganger dyrere enn vannkraft