USA repeterer sine feil ustanselig

0

Beviset på idioti.

Av Jan Hårstad.

Det var som kjent Einstein som sa at det som kjennetegnet idioten var å gjenta det samme eksperimentet gang på gang og forvente et nytt og annerledes resultat.

USA og venner toget inn i Irak i mars 2003 med 150.000 soldater. Med seg hadde de tegninger til verdens største ambassade i Bagdad som var tenkt som senteret for den amerikanske olje og militærmakten i hele Midtøsten. Og Pentagon ventet seg at Shiaene ville omklamre dem. Utrolig men sant.

De som på dette tidspunktet var veldig fornøyde var teoretikerne for militant islam. Det man i flere år hadde debattert i miljøet var dette:

Hvordan skal vi få lokket USA og VestImperialismen inn i muslimske land for der å smuldre dem opp.

Og det gikk bare ett år før de amerikanske soldatene i Irak sto ganske hjelpeløse foran en helt ny form for krigføring som etter hvert har blitt omtalt som Fourth Generation Warfare. Det er en mixture av gerilja, selvmordsbombing, improvisert sprengning, bakhold og alt tenkelig og utenkelig.

I dag er det knapt amerikanske soldater igjen på  baser i Irak som også beskytes jevnlig. Av hvem da? Allerede rundt 2004-5 skrev jeg noe sånt: Har amerikanerne gitt noen tanke om hva som skjer med barna til de hundre tusen drepte irakere når de ble 18-20 år? Naturligvis ingen interesse for spørsmålet. Heller ikke om de nåværende palestinske barna.

Men de fire, fem militsene fra Irak som nå jager amerikanere over hele Midtøsten er barna fra den amerikanske bombeterroren. Og de er ute etter hevn. Nå angriper de også havnebyen Haifa.

Taliban og venner hentet krigstaktikken fra Irak over til Afghanistan og vi vet hvordan det gikk. Det var vel 40 milliarder norske kroner som Norway hadde brukt der som amerikansk loyal vasallstat.

Nå heter det da at USA skal bistå Israel i den forestående storkrigen mot Hizballah i Libanon. Dette er samme Einstein-eksperimentet for tomser om igjen.

Det militante og globale Jihad gleder seg sannsynligvis allerede nå for her kommer Mujahedeens fra Irak, fra Tyrkia, Pakistan, Tsjetsjenia, Egypt og den ganske Ummah for å gi USA et nytt Irak eller Afghanistan. Jeg vil tro stemningen er behersket av seiersviss ro: her skal vi gi tvillingene Israel/USA en krig de aldri glemmer. I Libanon.

Det kan også fortone seg som om USA-Nato går i lære hos Israel for hvordan føre krig mot sivile. 

Det som skjedde søndag 23 juni var at 5 missiler av typen ATACMS utrustet med cluster personellbomber ved hjelp at satelittveiledning bombet en strand ved Sevastopol befolket av SIVILE. 4 drepte og 150 sårete. Både klasevåpen og drap av sivile er forbudt i Genevekonvensjonen. Befordret av USA personell i Ukraina.

Det som kan skje ved denne dumheten er at enkelte Nato-stater sier at denne form for krigføring kan vi ikke være med på. Og det kan skje at de provestlige fraksjonene i russisk politikk blir ganske så stumme – i en periode iallfall.

USA deltagelse i den nye Libanonkrigen samt bombingen av badegjester på Krim forteller at ledelsen i Washington-Pentagon er iferd med å miste vettet.

De aller siste som vil forstå noe av dette er de hundrevis av norske statsvitere som skriver kronikker i Aftenposten  og opptrer på tv. Der er fremdeles USA og Nato hellig. Det er sånne som Ketil Bjørnstad som er farlige.


Denne artikkelen ble publisert av Derimot.no.


(NTB) 27. juni, klokka 04:46:

Israel: Kan ta Libanon «tilbake til steinalderen»

Israel sier de ikke ønsker en større krig med Hizbollah, men forsvarsminister Yoav Gallant advarer om at de kan ta Libanon «tilbake til steinalderen». – Vi ønsker ikke krig, men er forberedt på ethvert scenario, sier den israelske forsvarsministeren. For tiden er Gallant i USA og har møtt en rekke amerikanske ledere.

Forrige artikkelVaksine og overdødelighet – Mississippi, USA
Neste artikkelAntall drepte i Gaza er mye høyere enn det vi får vite
Jan Hårstad
Jan Hårstad er en norsk skuespiller. Han debuterte som Orm i Kristin Lavransdatter i sin elevtid ved Trøndelag Teater i 1960. Hårstad var ansatt her i 1964–1966, ved Rogaland Teater i 1966–1968 og ved Nationaltheatret fra 1968, avbrutt av fire sesonger ved Fjernsynsteatret i tillegg til gjesteroller ved teatre rundt om i landet. Hårstad har spilt i et stort klassisk og moderne repertoar. Han deltok i Nationaltheatrets oppsøkende gruppeteatervirksomhet i stykkene Svartkatten og Pendlere.