Soldater gjemte seg inne i hjelpebil for en dødelig amerikansk-israelsk operasjon i Nuseirat

0
Skjermdump fra Al Jazeera.

Den palestinske motstanden kalte operasjonen en «kompleks krigsforbrytelse» og rapporterte at den israelske hæren drepte en rekke av deres gjenværende fanger under en massakre som etterlot over 200 døde.

Dette skriver The Cradle.

Israelske bakkestyrker gjemte seg inne i en lastebil som ble brukt til levering av humanitær hjelp. De gjorde dette for å infiltrere flyktningleiren Nuseirat 8. juni og utføre en ny massakre på mer enn 200 palestinere.

Opptak sendt av Al Jazeera TV viser lastebilen inne i Nuseirat akkompagnert av pansrede stridsvogner.

«En lastebil kom med humanitær hjelp og klær, og plutselig gikk 10 soldater ut og skjøt meg, en gang i brystet og to ganger i føttene. Artilleribeskytningen startet, og jeg så dusinvis av mennesker på bakken, inkludert folk med hodet avskåret», sa en palestinsk mann som overlevde massakren til journalister.

– Lastebilen kom fra den amerikanske havnen som okkupasjonen etablerte i Gazahavet, legger han til.

Israelske medier bekreftet at soldatene gjemte seg inne i en lastebil brukt til «møbellevering».

«Israelske styrker, inkludert Shin Bet og Israel-politiets spesialenhet for terrorbekjempelse, Yamam, brukte en møbelleveringsbil som dekning for å infiltrere området nær Al-Awda sykehus», rapporterte Israel Hayom i timene etter den blodige operasjonen som frigjorde fire israelske fanger.

Fangene ble ført tilbake til den USA-bygde flytebryggen ved hjelp av samme lastebil.

Gazas helsemyndigheter har rapportert at over 200 palestinere, de fleste kvinner og barn, ble drept under operasjonen som ble iverksatt med bistand fra den amerikanske hæren.

«Vi bekrefter at det som ble avslørt av amerikanske og israelske medier om amerikansk deltakelse i den kriminelle operasjonen som ble utført i dag», sa Hamas i en uttalelse, og la til at Washingtons deltakelse «nok en gang beviser den medskyldige rollen til den amerikanske administrasjonen og dens fulle deltakelse i krigsforbrytelsene begått på Gazastripen».

«Vi oppfordrer våre arabiske og islamske folk, og verdens frie folk, til å legge mer press og eskalere bevegelsen som fordømmer aggresjonen og folkemordet i Gaza … Vi må jobbe for å stoppe det og stille gjerningsmennene for retten for å holde dem ansvarlige for deres forbrytelser og drap på barn og sivile med kaldt blod», legger uttalelsen til.

Dr Tanya Haj-Hassan, en pediatrisk intensivlege med Leger Uten Grenser (MSF), sa til Al Jazeera at Al-Aqsa-sykehuset «er et fullstendig blodbad … det ser ut som et slakteri». «Det er blod overalt. Det er mange mennesker som mangler ekstremiteter. Det var så forferdelig».


«Vi vil ikke slutte å jobbe før alle gisler kommer hjem og en våpenhvile er oppnådd. Det er viktig at det skjer», sa USAs president Joe Biden fra Frankrike. «USA støtter alle anstrengelser for å sikre løslatelsen av gisler som fortsatt holdes av Hamas, inkludert amerikanske statsborgere. Dette inkluderer gjennom pågående forhandlinger eller andre midler», la nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan til fra Washington.

Talsmannen for Hamas’ væpnede fløy, Qassam-brigadene, sa senere lørdag at massakren i Nuseirat er en «kompleks krigsforbrytelse», og avslører at Israel også drepte en rekke av de gjenværende fangene.

«Ved å begå grufulle massakrer klarte fienden å frigjøre noen av fangene, men samtidig drepte de noen av dem under operasjonen. Operasjonen vil utgjøre en stor fare for fiendens fanger og vil ha en ødeleggende innvirkning på deres forhold og liv», heter det i uttalelsen fra Abu Obeida.
På sin side hyllet israelske tjenestemenn sin første vellykkede redningsaksjon etter åtte måneder med en folkemordskrig.
«De sa at denne operasjonen vil være [under] veldig kompliserte og farlige omstendigheter. Jeg visste det, men uten å nøle bestemte jeg meg for å gjøre denne operasjonen fordi de var israelske fanger, og jeg stolte på heltene i Yamam og Shabak [spesielle politikommandoer og indre sikkerhet] som angrep og befridde fangene», sa Israels statsminister Netanyahu. .

Frigjøringen av de fire fangene fikk også opposisjonsleder Benny Gantz til å utsette sin forestående avgang fra Netanyahus nødregjering.


Denne artikkelen ble publisert av The Cradle.


Leger Uten Grenser: Lukten av blod er uutholdelig. – Dette er en menneskeskapt katastrofe og den kan avsluttes dersom det er vilje til det, sier hun.

Forrige artikkel«La de små barna komme til PRIDE»
Neste artikkelLegg ned SV og Raudt!
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.