Tadsjikistan forbyr hijab

0
Foto: Majlis Milli

Annetkammeret i den lovgivende forsamlinga Majlis Milli i Tadsjikistan har vedtatt en lov som blant annet forbyr hijab.

Tadsjikistans nedre parlamentskammer godkjente lovforslaget som forbyr hijab 8. juni. Loven retter seg for det meste mot hijab, eller islamsk hodeskjerf, og andre tradisjonelle islamske klær, som begynte å komme til Tadsjikistan de siste årene fra Midtøsten, og landets tjenestemenn har assosiert dem med islamske ekstremister.

Lovgivere godkjente også nye endringer i loven som gjelder administrative lovbrudd, som fastsetter høye bøter for lovbrytere.

Nylig skrev The New York Times at An ISIS Terror Group Draws Half Its Recruits From Tiny Tajikistan.

Tadsjikiske tilhengere av Den islamske staten – spesielt innenfor dens tilknyttede organisasjon i Afghanistan, kjent som den islamske staten Khorasan-provinsen (I.S.K.P.), eller ISIS-K – har tatt stadig mer høyprofilerte roller i en rekke nylige terrorangrep. Bare i løpet av det siste året har tadsjikere vært involvert i overgrep i Russland, Iran og Tyrkia, samt komplotter i Europa som har blitt forpurret. ISIS-K antas å ha flere tusen soldater, og tadsjiker utgjør mer enn halvparten, sier eksperter.

«De har blitt nøkkelen til I.S.K.P.s eksternt fokuserte kampanje ettersom gruppa søker å få oppmerksomhet og flere rekrutter», sa Edward Lemon, professor i internasjonale relasjoner ved Texas A&M University som spesialiserer seg på Russland, Tadsjikistan og terrorisme.

Forbudet mot hijab må sees i forbindelse med framveksten av militant ekstremisme.

Forrige artikkelRobert Fico: Slovakia har hatt 21.000 flere døde etter covidvaksinen
Neste artikkelIndia straffeforfølger forfatteren Arundhati Roy