Stoltenberg: Våpenleveranser til Ukraina blir obligatoriske for NATO-land

0
Jens Stoltenberg på NATOs pressekonferanse. / Foto: NATO.

Våpenleveranser til Ukraina vil bli obligatoriske for alle NATO-land, sa alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i forkant av alliansens forsvarsministermøte i Brussel.

Stoltenberg sa:

«Vi setter absolutt pris på det USA og andre allierte har gjort. Det er enestående. Samtidig har vi sett at USA brukte seks måneder på å bli enige om ytterligere bistand til Ukraina. Vi har også sett at noen av løftene fra europeiske allierte ikke er blitt oppfylt»

Etter hans mening, hvis forsyninger blir obligatoriske for NATO-land, vil de være «mer pålitelige». Siden starten av fiendtlighetene i februar 2022 har de allierte årlig gitt Kiev militær støtte for 40 milliarder euro, sa generalsekretæren.

Før det rapporterte Bloomberg at Stoltenberg gir opp en plan om å opprette et fond for å hjelpe Ukraina med 100 milliarder dollar i fem år på grunn av motstand fra alliansemedlemmer. Til gjengjeld foreslår han å bevilge det samme beløpet til Ukraina som det har blitt tildelt så langt – 40 milliarder euro årlig.

Tvungen subsidiering av våpenindustrien

Hvis Stoltenberg får det som han vil betyr det at NATO-land vil bli tvunget til å støtte ikke minst amerikansk våpenindustri med gigantbeløp hvert år. NATO må ha innsett at krigen er tapt. Nå kastes møblementet og kjøkkenbenken ut til et synkende skip.

Hvem jobber den mannen egentlig for?

Og hva synes krigsentusisastene på den tidligere venstresida om dette? Svelger SV og Rødt den kamelen også?

Tenk på hvor mye velferd, infrastruktur og arbeidsplasser vi kunne ha fått for disse milliardene!

Forrige artikkelEU innfører straffetoll på kinesiske elbiler
Neste artikkelDet nordlige Israel er under «massivt angrep»