Det nordlige Israel er under «massivt angrep»

0
Kilde: Iran Observer

Etter at en av Hezbollahs ledere ble drept av Israel har organisasjonen svart med et rakettregn over det nordlige Israel. Dette skriver avisa Jerusalem Post.

Hezbollah har angrepet den israelske hærens regionale hovedkvarter og en viktig militærfabrikk, skriver The Cradle.

Ifølge en uttalelse fra Hezbollah traff rakett- og rakettsalverne Ruwaisat al-Qarn-basen i de okkuperte Shebaa-gårdene og de militære områdene Ramtha og Al-Samaqa i de okkuperte Kfar Shuba-åsene.

Hezbollah-raketter traff også den israelske hærens kommandohovedkvarter for det nordlige korpset i Ein Zeitim-basen og reservekommandohovedkvarteret ved beredskapsbasen til Galilea-divisjonen og dens våpenlager i Amiad-bosetningen.

Andre store steder som ble truffet av Hizbollah onsdag morgen inkluderer Meron Strategic Air Command and Control Base, Ramya-militæret og Al-Raheb militære steder, samt Zarit-hærens brakke.

Angrepsbølgen rammet også militærfabrikken Plasan i Sasa-bosetningen, som spesialiserer seg på robotikk og produksjon av pansrede kjøretøy for den israelske hæren.

Plasan jobber som en integrert partner og entreprenør med store israelske selskaper som Elbit Systems, Rafael Advanced Defence Systems, Lockheed Martin LMT og andre. 

Onsdagens operasjoner har blitt beskrevet av israelske medier som de «største» siden starten av denne fasen av krigen startet 8. oktober og det anslås at Hizbollah avfyrte over 200 raketter i løpet av noen få timer.

Videre utløste Hezbollahs angrep nok en gang branner i flere av Israels stort sett forlatte nordlige bosetninger.

Den massive bølgen av angrep ble satt i gang av Hezbollah som gjengjeldelse for det målrettede attentatet mot sjef Talib Sami Abdallah.

Israel sier på sin side at de er klare til å angripe mål «nær Libanon».

Jemen fortsetter sin krig mot Israel:

FN-undersøkelse: Israel skyldig i «utryddelse, tortur, seksuell vold» i Gaza:

FNs uavhengige internasjonale undersøkelseskommisjon (COI) konkluderte 12. juni med at israelske myndigheter er skyldige i «krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten» begått under den åtte måneder lange krigen mot Gaza.

Under etterforskningen fant COI at israelske myndigheter er ansvarlige for «krigsforbrytelsene sult som en metode for krigføring, drap eller forsettlig drap , med vilje rettet angrep mot sivile og sivile gjenstander, tvangsoverføring , seksuell vold , tortur og umenneskelig eller grusom behandling, vilkårlig forvaring og vold mot personlig verdighet.»

Forrige artikkelStoltenberg: Våpenleveranser til Ukraina blir obligatoriske for NATO-land
Neste artikkelEUs fornybardirektiv truer naturen og folkestyret