Salvini til Macron: – Ta på deg hjelmen og dra til Ukraina!

0
Matteo Salvini fordømmer Macrons krigshissing

Italias visestatsminister Matteo Salvini gikk til frontalangrep på Frankrikes president Emmanuel Macron i en tale 5. juni: «La Macron snakke om krig. Men jeg sier det som om han var her i kveld: Macron, vil du ut i krig? Ta så på deg en hjelm, ta på deg en vest og dra til Ukraina», forklarte den italienske visestatsminister og sa med et hardt ordvalg: «Ikke kødd med oss italienerne. Vi ønsker å leve i fred».

Salvini sa dette på et valgmøte i den sør-italienske byen Bari, og kampanjeopptredenen hans mot Macron ble vist på Youtube. Italia har nylig avvist å sende soldater til Ukraina under høyrekonservative statsministeren Giorgia Meloni. I begynnelsen av mai understreket forsvarsminister Guido Crosetto det samme i et intervju med Milano-avisen Corriere della Sera.

For å understreke poenget postet Salvini dette bildet på Twitter / X:

Italias utenriksminister Antonio Tajani gjentok lørdag sin motstand mot Ukraina ved å bruke italienske våpen inne i Russland, og advarte om en «ømfintlig» situasjon der «uoverveide handlinger» må unngås.

«Det er et veldig delikat øyeblikk, og vi må ikke ta farlige skritt» og må unngå «uansvarlige tiltak og erklæringer», sa Tajani fra Forza Italia til et møte i Rapallo, nordvest i Italia, ifølge nyhetsbyråene AGI og ANSA.

Den italienske regjeringa har støtte fra flertallet av velgerne i Italia på disse punktene. Bare 32% mener at Italia bør sende våpen til Ukraina.

Også franske Marine Le Pen tar avstand fra å sende NATO-soldater til Ukraina. «Det er veldig risikabelt», sa hun i et intervju med Benjamin Duhamel på BFMTV.

Forrige artikkelVi er nå offisielt en frontlinjestat mot Russland
Neste artikkelUSAs utenrikspolitikk – en suksesshistorie