Vi er nå offisielt en frontlinjestat mot Russland

0

NATO har skapt landkorridorer som kan bringe amerikanske tropper raskt til fronten mot Russland. Norge er en slik korridor.

I en artikkel i The Telegraph heter det: Nato land corridors could rush US troops to front line in event of European war.

Nato utvikler flere «landkorridorer» for raskt å kunne bringe amerikanske tropper og rustninger til frontlinjene i tilfelle en større europeisk bakkekrig med Russland.

Amerikanske soldater vil da lande i en av fem havner og bli kanalisert langs forhåndsplanlagte logistiske ruter for å konfrontere et mulig angrep fra Moskva, sa tjenestemenn til The Telegraph.

Det kommer midt i advarsler fra Alliansens toppledere om at vestlige regjeringer må forberede seg på en konflikt med Russland i løpet av de neste to tiårene.

Logistikkruter har blitt en nøkkelprioritet siden NATO-lederne i fjor ble enige om å forberede 300 000 soldater som skal holdes i en tilstand av høy beredskap for å forsvare alliansen på et toppmøte i Vilnius, Litauen.

Eksisterende planer går ut på at amerikanske tropper lander i nederlandske havner før de går ombord på tog som frakter dem gjennom Tyskland og videre til Polen.

Det utarbeides også planer for å frakte tropper via havner på Balkan, samt gjennom Norge, Sverige og Finland.

I disse korridorene vil nasjonale militære ikke være begrenset av lokale forskrifter og vil stå fritt til å transportere forsendelser uten normale restriksjoner.

Tidligere har den franske regjeringen klaget over at dens stridsvogner har blitt fanget ved utenlandske grenser av byråkratiske prosesser mens de forsøkte å utplassere i Romania som en del av en ny ordning for å forsvare seg mot en fryktet russisk invasjon.

I de siste fem årene har JSEC utført vurderinger på vegne av Nato for å oppdage ulike ruter som kan brukes til å levere tropper for å bekjempe en russisk invasjon.

JSEC – Joint Support and Enabling Command

Angrep på Russland kamuflert som forsvar

Enhver med litt militær innsikt ser at dette ikke er en forsvarsplan. Det er en angrepsplan, en amerikansk plan for å angripe Russland ved å bruke Norge og andre land som frontlinjestater.

Denne offensive krigspolitikken er et ledd i USAs desperate kamp for å beholde verdensherredømmet. For å gjøre det, vil de gjøre Europa til en slagmark, og at den krigen de planlegger vil bli en kjernefysisk krig, skjønner enhver som bare tenker etter.

Dette kan de gjøre fordi europeiske politikere, og blant dem samtlige partier på Stortinget er blitt villige redskaper for USAs og NATOs imperialisme og krigspolitikk.

Se for eksempel Rødts hyllest til det såkalte «forsvarsforliket» som skal øke norske militærutgifter med hundrevis av milliarder kroner de kommende fem årene.

Forrige artikkelVåpen er veien til tidlig død
Neste artikkelSalvini til Macron: – Ta på deg hjelmen og dra til Ukraina!