Missiler fra Hezbollah ødela deler av Israels militærbase i Kiryat Shmona

0
Betydelige øeleggelser i IDFs militærbase i Kiryat Shmona.

Ifølge israelsk presse ble den israelske hærens militæravlegg ved Kiryat Shmona påført store skader gjennom et rakettangrep fra Hezbollah. Israel fikk samtidig et annet militært tap da den libanesiske militsen skjøt ned en kostbar Hermes 900 drone over Sør-Libanon. Se Times of Israel.

Den tyrkiske kanalen Anadolu Agency (AA) skriver:

Den israelske hæren kunngjorde lørdag at den libanesiske gruppen Hizbollah skjøt opp en vulkanmissil mot militærleiren Gibor i den nordlige bosetningen Kiryat Shmona, noe som resulterte i «betydelig skade».

«Hizbollah skjøt opp en vulkanrakett i morges og traff Gibor-leiren, som er hovedkvarteret til 769. brigade i byen Kiryat Shmona», sa den israelske hærens radio.

By Ynhockey – Own work, CC BY-SA 3.0, Wikimedia.

Brigaden er ansvarlig for å sikre grensen i den østlige sektoren mellom Israel og Libanon.

Radioen indikerte «betydelig skade» på leiren, uten å nevne noen menneskelige skader.

Tidligere på dagen sendte israelske nyhetsberetninger på Telegram videoer de hevdet var scener av et missil som traff Gibor-leiren, og viste betydelig ødeleggelse inne.

I mellomtiden kunngjorde Hizbollah i en uttalelse at de siktet mot en Kiryat Shmona-brakke nær den libanesiske grensen, noe som førte til branner i deler av den.

Spenningen har blusset opp langs grensa mellom Libanon og Israel under periodiske skuddvekslinger mellom israelske styrker og Hizbollah, i de dødeligste sammenstøtene siden de to sidene kjempet en fullskala krig i 2006.

Kommentar: Israel i en kritisk situasjon

Israel er riktignok uhyggelig overlegne der de dag og natt bomber et av de tettest befolkede områdene i verden i Gaza.

Men denne krigen har slått et ubotelig og gapende hull i myten om Israels og IDFs uovervinnelighet. Ikke bare har IDF mislykkes i å nedkjempe Hamas, men landet har også havnet i en krig på fire andre fronter: Jemen gjør livet vanskelig for Israels skipsfart i Arabiahavet, Rødehavet og Middelhavet uten at Israel eller USA har klart å hindre det. Opprøret på Vestbredden styrker seg og både syrisk og irakisk motstand rammer Israel regelmessig. Til slutt viser Hizbollah sin evne til å påføre IDF store tap

I tillegg kommer at Israel gjennom sin hensynsløse brutalitet i Gaza taper den diplomatiske krigen.

Israel Is Losing the Diplomatic War

.

Forrige artikkelKinas hær er klar til å samarbeide med Russland for å «forsvare internasjonal sikkerhet»
Neste artikkelPresidenter som gambler med kjernefysisk Armageddon