IDF «godkjenner operasjonsplaner for offensiv i Libanon»

0
Skjermdump fra CBS

Det israelske militæret sier de vil øke beredskapen til styrkene i nord.

Av Kyle Anzalone.

Antiwar.com, 18. juni 2024.

Israelske tjenestemenn sier at Tel Aviv forbereder seg på full krig i Libanon for å ødelegge Hizbollah. Washington er bekymret for at en slik konflikt vil trekke inn USA, og Det hvite hus forsøker å forhindre at fiendtlighetene utvides.

Tirsdag la det israelske forsvaret (IDF) ut en uttalelse på sin X-konto der de sa at toppkommandantene hadde signert på slagplanene for en offensiv i Libanon. «Sjefen for Nordkommandoen og sjefen for operasjonsdirektoratet godkjente operasjonsplaner», skrev IDF. «Planer for en offensiv i Libanon ble godkjent og validert, og beslutninger ble tatt om å fortsette og øke beredskapen til troppene i felten».

Etter Hamas-angrepet den 7. oktober begynte IDF gjengjeldelsesangrep langs grensen mellom Israel og Libanon. Etter hvert som konflikten har fortsatt, har begge sider eskalert sine operasjoner, med Israel som har utført attentater og angrep dypere inne i Libanon de siste ukene. Hizbollah har svart med å avfyre et større antall raketter mot Israel.

Det siste døgnet har ikke Hizbollah angrepet noen mål nord i Israel, mens Tel Aviv har bombardert områder rundt Tyr i Libanon. Det spekuleres i at fraværet på Hizbollah-angrep skyldes at organisasjonen overholder en ensidig våpenhvile for å markere Eid al-Adha-høytiden.

Amerikanske tjenestemenn sa at de økte kampene har gjort Det hvite hus bekymret for at Israel vil trekke USA inn i en større krig i Midtøsten. Washington sendte viseassistenten til president Biden, Amos Hochstein, til Israel og Libanon for å prøve å dempe spenningene.

Hochstein klarte imidlertid ikke å finne noen praktisk løsning på volden som har drept nesten 500 i Libanon og 26 i Israel de siste månedene. Den amerikanske tjenestemannen antydet at når en våpenhvile er oppnådd i Gaza, så vil kampene ebbe ut på Israels nordlige grense.

President Biden innrømmet i forrige uke at en våpenhvileavtale i Gaza er lite sannsynlig med det første. I tillegg fortalte en høytstående israelsk tjenestemann til den hebraiske avisen Yedioth Ahronoth at IDF planlegger å fortsette operasjonene i Gaza etter at Rafah er ødelagt.

Israels utenriksminister, Israel Katz, sa at Tel Aviv var nær en beslutning om å gå til krig, og advarte om at konflikten ville ødelegge Hizbollah, men også forårsake ødeleggelse i Libanon og Israel.

«Vi er veldig nær øyeblikket for beslutningen om å endre strategien mot Hizbollah og Libanon. I en fullskala krig vil Hizbollah bli ødelagt og Libanon vil bli hardt rammet», skrev han på X. «Staten Israel vil betale en pris ved fronten og hjemmefronten, men med en sterk og forent nasjon, og IDFs fulle makt, vil vi gjenopprette sikkerheten til innbyggerne i nord».

Utenriksministeren refererte også til en video publisert av Hizbollah som viser mulige sensitive israelske mål, som havner og rakettforsvarssteder.


Originalen til denne artikkelen finner du her:

IDF ‘Approves Operational Plans for Offensive in Lebanon’

Oversatt for steigan.no av Espen B. Øyulvstad

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute og medvert for Conflicts of Interest.

Se også:

UN Report Adds Israel to List of States Harmful to Children (youtube.com)

Jewish Woman FREAKS OUT At Orthodox Jews! (youtube.com)

Forrige artikkelNorske medier er for underdanige
Neste artikkelVasallstaten Sverige viser seg fram på TV
Kyle Anzalone
Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, meningsredaktør for Antiwar.com og medvert for Interessekonflikter sammen med Will Porter og Connor Freeman.