Franske konservative omfavner Le Pen

0
Eric Ciotti, Republikanerne

Demningen er brutt. De konservative vil gå i allianse med Marine Le Pens parti Nasjonal Samling.

The New York Times skriver France in Shock as Conservative Leader Embraces Far Right.

Politico skriver: 5 furious reactions to French conservatives’ talks with far right.

Le Monde skriver:

Ved å svare på oppfordringen fra Rassemblement national, brøt Republikanernes president den sanitære sperren som har eksistert til nå mellom høyre og ytre høyre, og oppnådde det personlige målet til Jean-Marie Le Pens datter.

Politico noterte seg fem skarpe reaksjoner på samarbeidsinvitten fra Republikanerne:

Vi slutter!

To senatorer fra Les Républicains, Sophie Primas og Jean-François Husson, kunngjorde tirsdag at de forlater partiet i protest over den foreslåtte sammenslutningen.

«En allianse med RN i parlamentsvalget er selvfølgelig uten meg! Jeg forlater Les Républicains», skrev Husson, mens Primas sa at hun ville «motvillig, og etter år [i partiet]» gjøre det samme.

Kollaboratør

«Vi vet at Eric Ciotti ikke ville ha krysset kanalen i 1940», raste Les Républicains lovgiver Julien Dive, med henvisning til Charles de Gaulles flytting til Storbritannia for å lede den franske motstandsbevegelsen i stedet for å bli og alliere seg med Adolf Hitlers nazister under den andre verdenskrigen.

Morder!

«I dag døde [den tidligere franske presidenten] Jacques Chirac for andre gang. Og Eric Ciotti har nettopp myrdet den republikanske høyresiden», sa Yaël Braun-Pivet, president for den franske nasjonalforsamlingen fra Macrons renessanseparti.

Selger seg

I mellomtida forsvarte L’Haÿ-les-Roses-ordfører Vincent Jeanbrun, fra Les Républicains, idealene til den franske sentrum-høyre, og sa at de «ikke er til salgs».

«[den konservative bevegelsen] må aldri velge det verste, underkaste seg og til slutt gå på akkord med seg selv. Den republikanske høyresiden, arving til general de Gaulle, Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy kan ikke være krykken til den franske ekstreme høyresiden», la han til i en uttalelse.

Hvorfor ikke bare gi opp allerede!

Senatets president Gérard Larcher, fra Les Républicains, krevde ganske enkelt Ciottis avgang. «Etter Éric Ciottis uttalelser, tror jeg at han ikke lenger kan lede bevegelsen vår og må trekke seg fra sitt verv som president for republikanerne», sa han.

Er det for sent å si désolé?

Forrige artikkelLederlønningene i Nammo og Kongsberg blir kontrollsak
Neste artikkelSaudi-Arabia dumper petrodollaren – et paradigmeskifte