Branner raser i Nord-Israel etter kraftige angrep fra Hizbollah

0
Angrepene fra Hezbollah har ført til store branner i Nord-Israel. Skjermdump.

Hizbollah fortsetter å angripe militære utposter og bosetninger i Israels nord med raketter og artilleri.

Av nyhetsdesken i The Cradle.

En stor brann sprer seg nær Kiryat Shmona-bosetningen i Nord-Israel, angivelig som et resultat av Hizbollahs rakettskyting i området det siste døgnet, rapporterte Times of Israel 3. juni.

Brann- og redningsetatene sier ni brannslokkingsteam jobber i Ramim Ridge-området og at brannen ennå ikke er under kontroll.

I mellomtiden sier tjenesten at brannslokkingsarbeidet også fortsetter på Golanhøydene, etter en stor brann som startet i går som et resultat av en Hizbollah-rakettangrep i Katzrin-området.

Israels nordlige bosetninger er hovedsakelig fri for sivile, ettersom innbyggerne ble evakuert etter starten av krigen mellom Hizbollah og Israel 8. oktober.

Siden den gang har de to sidene utvekslet artilleri- og missildueller nesten daglig, og også fordrevet sivile i sørlibanesiske byer.

Den 31. mai gjennomførte Hizbollah en lang rekke angrep på israelske bosetninger og militærposter, ved bruk av artilleri og tunge burkanraketter. Rakettangrepene kom som svar på israelske angrep i Libanon tidligere på dagen som drepte fire mennesker, inkludert en ambulansesjåfør og en kvinne.

I en tale over videolink fredag, uttalte Hizbollah-leder Hassan Nasrallah at motstandsbevegelsens kamp med Israel som startet 8. oktober vil avgjøre regionens skjebne.

«Denne kampen angår Palestina, men angår også Libanons framtid og dets vann- og oljeressurser», sa Nasrallah. «Denne fronten er en støttefront som er en del av kampen som vil avgjøre skjebnen til Palestina, Libanon og regionen strategisk».

Israelske angrep har drept 450 mennesker i Libanon etter mer enn sju måneder med grensekamper, inkludert mer enn 80 sivile og 10 redningsarbeidere, ifølge en AFP-telling.

Israel sa at Hizbollah-angrep har drept 14 israelske soldater og 11 sivile på sin side av grensen. Antall drepte kan være større ettersom Israel er kjent for å skjule sine soldaters dødsfall og skader.


Nå har Israel en krig på fem fronter og den begynner å tære hardt på landets ressurser.

Bloomberg mener at Israel står overfor «et tapt tiår» på grunn av den mest kostbare krigen i landets historie:

A ‘Lost Decade’ Threatens Economy of Wartime Israel

Forrige artikkelBøndene fordrives, det bygges solcelleanlegg på jordbruksland
Neste artikkelBoligkrisa, krise i kapitalismen og den nye fattigdommen
skribent
Skribent er en betegnelse vi bruker i databasen på alle som ikke er registrert der som forfattere. I de aller fleste tilfelle vil du finne forfatterens navn i artikkelen.