Zuckerbergs superyacht og klimahykleri

0
MS Zuckerbåt

Meta/Facebook-sjefen Mark Zuckerberg har skaffet seg en superyacht til 300 millioner dollar. At det er en absurd og pralende luksus er nå en ting, men det som trigger forbannelsen internasjonalt er at Zuckerberg vil at alle skal straffes for sine «klimautslipp», mens hans skip med sine fire dieselmotorer er en versting av rang.

Insekter til deg, yacht til meg

Mark Zuckerbergs nye yacht har blitt en sensasjon på sosiale medier takket være en viral TikTok-video som fanger den fantastiske båten. Det massive fartøyet, som for tida ligger til kai i Fort Lauderdale, Florida, sparer ikke på luksusen. Yachten strekker seg over 118 meter og debuterte i mars 2024 over Atlanterhavet. Båten er designet av svenskbaserte Espen Øin International, har ifølge meldingene «et elegant, flerlags eksteriør med et robust stålskrog og en aluminiumsoverbygning».

Med en bruttotonnasje på 5000 bruttotonn kan yachten cruise i hastigheter på opptil 24 knop, noe som gir en episk cruiseopplevelse for milliardæren. Båten har for tida 45. plass som som en av verdens største yachter. Beistet har også et helikopterdekk i tilfelle Meta-eieren ombestemmer seg og ønsker å ta en brå flytur. Med dette slutter Mark Zuckerberg seg til en gruppe teknologimilliardærer som også eier superyachter, inkludert Jeff Bezos, Larry Ellison og Google-grunnleggerne, Sergey Brin og Larry Page.

Med The Chan Zuckerberg Initiative har Zuckerberg og kona Priscilla Chan stilt seg i første rekke som «klimafilantroper» og på Facebook driver Zuckerberg «klimasensur» mot dem som har avvikende klimatanker.

Mark Zuckerberg’s private jet made 28 trips in just 2 months, emitting 17 times more carbon than the average American does in a year, report says

De kan ikke tro på sitt eget budskap

En ting er at milliardærklassen er hyklere, men de «grønne milliardærenes» egen praksis viser at de umulig kan tro på sitt eget budskap. Hele deres «klimaengasjement» handler om at dette er kongeveien til subsidier, skattefritak, fordelsbehandling og mer profitt. Med «klima» som slegge kan de slå ned folkelig motstand, skaffe seg konsesjoner og særbehandling og bli enda rikere. Det er en svindeloperasjon i megaklassen.

Forrige artikkel«Du har blitt advart»: Republikanske senatorer truer ICC-aktor
Neste artikkelIsrael og angrepet på Rafah