Trump lover å «knuse» pro-Palestina-protester hvis han blir gjenvalgt

0
Trump eller Biden, overfor Israel og Palestina er det samme sak.

USAs tidligere president Donald Trump sverget til en gruppe støttespillere 27. mai at han ville «knuse» den pro-palestinske studentbevegelsen over hele landet hvis han blir gjenvalgt. 

Han sa også at han ville «deportere» utenlandske studenter som protesterte mot folkemordet i Gaza og lovet å «bekjempe» demonstranter som han sa var en del av en «radikal revolusjon» på tvers av amerikanske campuser. 

«Hvis dere får meg gjenvalgt, kommer vi til å sette den bevegelsen tilbake 25 eller 30 år», sa den tidligere presidenten. Trump berømmet også New York-politiet for voldelig å rydde ut pro-Palestina leirer ved Columbia University sent i forrige måned. 

«Det må stoppes nå», sa han som svar på en bekymring en av de økonomiske bidragsyterne reiste om studenter og fakultetsmedlemmer fra protesterende universiteter som potensielt kan få maktposisjoner i fremtiden. 

Trump sa også at han støtter Israels rett til å fortsette «sin krig mot terror». Nylige meningsmålinger viser at Trumps ledelse over Biden foran årets presidentvalg vokser. Den tidligere presidenten leder med 45,8 prosent i mot Bidens 44 prosent. 

I forrige måned var flere universiteter over hele USA vitne til en enestående bølge av studentprotester i solidaritet med palestinerne og for å fordømme Washingtons støtte til Israel. Mange av disse mobiliseringene skjedde i form av protestleirer på universitetsområdet.

Demonstranter ved Columbia University og andre møtte voldelig undertrykkelse fra amerikansk politi – til tross for anklager mot president Joe Biden fra republikanere som sa at responsen på protestene var «svak». 

Det republikanske partiet har forsøkt å utdefinere den pro-Palestina-bevegelsen som en kampanje for antisemittisme. 

Det amerikanske Representantenes hus vedtok 1. mai et lovforslag om å utvide den føderale definisjonen av antisemittisme til å omfatte kritikk av Israel. Noen har advart om at lovforslaget spesifikt kan brukes mot pro-Palestina-protester ved amerikanske universitetscampus. 

Enkelte rettighetsgrupper har kritisert lovforslaget av samme grunn. American Civil Liberties Union (ACLU) oppfordret medlemmer av Representantenes hus til å stemme mot det, og påpekte at amerikansk føderal lovgivning mot antisemittisme allerede eksisterer. 

Så når det gjelder Israel og Palestina handler presidentvalget i USA tydeligvis om å «bytte ut Fanden med Belsebub».

Forrige artikkelWHO gir seg ikke – de vil sikre mest mulig av det globale helsediktaturet
Neste artikkelMet Office i Storbritannia om å spraye atmosfæren med kjemikalier