Stoltenberg ypper til full krig mot Russland

0
Jens Stoltenberg i intervju med The Economist. Skjermdump.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ber NATO-allierte om å la Ukraina angripe russisk territorium.

Dette skriver blant andre Ukrayinska Pravda.

Stoltenberg sa dette i et intervju med The Economist.

«Tida er inne for allierte til å vurdere om de skal oppheve noen av restriksjonene de har lagt på bruken av våpen de har donert til Ukraina. Spesielt nå når mye av kampene pågår i Kharkiv, like ved grensa, å nekte Ukraina muligheten til å bruke disse våpnene mot legitime militære mål på russisk territorium gjør det svært vanskelig for dem å forsvare seg».

Han kritiserte europeiske allierte som hadde lovet én million artillerigranater: «Vi har ikke sett noe i nærheten av det».

Stoltenberg erkjente risikoen for eskalering. Han sa at utfordringen var å «hindre at denne krigen blir en fullverdig krig mellom Russland og NATO i Europa». Men han understreket forskjellen mellom våpenforsyninger, trening og militæraksjon: «Vi gir opplæring, vi gir våpen, ammunisjon til Ukraina, men vi vil ikke være direkte involvert fra NATOs territorium i kampoperasjoner over eller i Ukraina. Så det er en annen ting».

Han kommenterte også forslaget om å utplassere tropper i Ukraina hvis regjeringa ber om det, en idé som er lansert av Frankrikes president Emmanuel Macron: «Det er ikke planen … Vi har ingen intensjon om å sende NATOs bakketropper inn i Ukraina fordi vårt formål … har vært todelt, for å støtte Ukraina som vi gjør, men også for å sikre at vi ikke eskalerer dette til en fullskala konflikt».

Maria Zakharova som er talskvinne for det russiske utenriksdepartementet sier at Stoltenbergs uttalelser viser hvor ubrukelige de kommende «fredssamtalene» i Sveits er etter at NATOs Stoltenberg ber om å oppheve restriksjonene for å slå Russland med våpen fra vest.

Dette er nyttig å vite for dem som er invitert til en angivelig fredskonferanse i Sveits å vite om Stoltenbergs oppfordring om å oppheve restriksjoner på ukrainske angrep mot Russland.

Stoltenbergs uttalelser om at han ønsker angrep mot russiske militær mål inne i Russland samtidig som han sier at han ikke ønsker eskalering viser at han enten juger så han tror det sjøl eller at han faktisk tror at NATO kan gjøre dette uten å få harde svar fra Vesten.

Stoltenberg er en av de personene i verden som gjør mest for å utløse en kjernefysisk krig, så det er ikke rart at han blir forslått til Nobels fredspris.

Forrige artikkelProblemet er ikke sivil ulydighet – problemet er sivil lydighet
Neste artikkelOrbán: Brussel vil ta Europa til krig