Orbán: Brussel vil ta Europa til krig

0
Viktor Orbán i radiointervju.

– Evnen til selvforsvar er nødvendig for å opprettholde fred, kunngjorde den ungarske statsministeren på Kossuth Radio.

«Å ha en hær er nødvendig, og fører ikke til krig. Merkelig nok fører fraværet av hærer til krig», sa Viktor Orbán i et intervju på Kossuth Radios Good Morning, Hungary-program.

Den ungarske statsministeren sier at det ikke er i Russlands interesse å angripe forsvarsorganisasjonen. NATO ble opprinnelig opprettet for at alliansen skulle stille opp som ett land bak et angrepet medlemsland. Han påpekte at det som nå skjer i Brussel og Washington etablerer stemningen for en direkte militær konflikt. 

Det er uforståelig, ifølge Orbán, hvorfor fokuset ikke er på å forhindre ytterligere ødeleggelser, og hvorfor de ikke isolerer denne konflikten ved å si at dette er en krig mellom to slaviske nasjoner. Det er i alle andres interesse å isolere denne konflikten, men i stedet behandler Vesten denne krigen som sin egen. Endringen i Tysklands posisjon illustrerer hvordan vi drives inn i krig: I utgangspunktet bestemte de seg for å bare sende hjelmer, mens de nå sender våpen og vurderer til og med å sende tropper.

I teorien er strategien at ukrainere kjemper i frontlinjen mens vi forsyner dem med våpen, penger og teknisk utstyr. Under forhandlingene om krigen har jeg spurt ved flere anledninger om noen kan fortelle meg hvor mye penger som må brukes for at ukrainerne skal tvinge russerne ut av de okkuperte områdene. Svaret på dette spørsmålet er vanligvis taushet, sa statsminister Orban.  

Statsministeren understreket at Ungarn insisterer på NATOs grunnleggende charter, som sier at det er en forsvarsallianse uten omtale av at NATO går til krig utenfor medlemmenes territorium. Likevel pågår forberedelser til krig i NATOs hovedkvarter i Brussel, og organisasjonen diskuterer hvordan den kan delta i krigen, understreket Orbán.

Ungarn oppretter spesielle forbindelser med Kina

Forrige artikkelStoltenberg ypper til full krig mot Russland
Neste artikkelMassive demonstrasjoner over hele Israel krever våpenhvile i Gaza